Tutun la găleată de un milion de euro! Il fierbeau în casă și-l ambalau sub sigla unor mărci cunoscute

tutun-la-galetusa.jpg

Polițiștii au găsit la percheziții tutunul ambalat în găletușe
Polițiștii au găsit la percheziții tutunul ambalat în găletușe

Nu mai puțin de 41 de percheziții au avut loc în această dimineață în județele Ilfov, Ialomița, Călărași, Bacău, Prahova, Satu Mare și București. Au fost vizate domiciliile mai multor persoane bănuite că ar fi produs și comercializat în mod ilegal tutun de fumat, pe care-l fierbeau în casa și-l ambalau sub sigla unor mărci cunoscute.

Sunt mulți fumători care nu mai cumpără pachete cu țigări, ci preferă să-și prepare singur doza de tutun pe care să o pufăie. Își cumpără foițe speciale și tutun vărsat. Spun că sunt mai tari, dar ies și mai ieftin.

Așa că pe piață a apărut afacerea tutunul la găleată. Doar că nu este nimic legal. Sub sigla unor mărci celebre de țigarete, o grupare răspândită prin mai multe orașe ale țării, a dat un tun de un milion de euro, înainte să fie prinsă de polițiști. 

Mai exact, astăzi, 29 iunie, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice, polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Giurgiu, Călărași, Prahova, Ialomița, Bacău, Satu Mare, București și Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontiera Giurgiu, au pus în executare 41 de mandate de percheziție la domiciliile unor persoane bănuite de producerea, depozitarea și comercializarea de tutun prelucrat de fumat. 

Tutun la găleată de un milion de euro! Il fierbeau în casa și-l ambalau sub sigla unor mărci cunoscute

Activitățile se derulează în cadrul unui dosar penal instrumentat sub coordonarea Parchetului Militar București.

tutun-varsat-carat-in-saci.jpg

Tutunul vărsat era transportat în saci
Tutunul vărsat era transportat în saci

”Din datele și probele administrate în cauză, au rezultat indicii că o parte din persoanele bănuite ar fi constituit un grup infracțional specializat în prelucrarea tutunului brut în tutun de fumat, obținut prin fierbere, adăugare de arome și mărunțire. La grupul în cauză ar fi aderat alte persoane care aveau atribuții de promovare online, primirea comenzilor telefonic și vânzare”, au anunțat reprezentanții Poliției Române.

tutun-varsat-de-vanzare.jpg

Tutunul se găsește la vânzare pe site-urile de anunțuri, ambalat sub sigla unor mărci cunoscute de țigarete
Tutunul se găsește la vânzare pe site-urile de anunțuri, ambalat sub sigla unor mărci cunoscute de țigarete

Potrivit acestora, tutunul era ambalat sub diferite mărci cunoscute și comercializat prin rețele de curierat. Banii erau încasați ramburs. Pe site-uri, tutunul se vinde cu 90-100 de lei găletușa.

22 de persoane aflate în această afacere ilicită au fost aduse la audieri, la Direcția de Investigare a Criminalității Economice. Prejudiciul estimat este de 1 milion de euro, sumă care reprezentă accize datorate bugetului de stat.

 

 

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1