Turiștii români își caută vacanțe în destinații cu temperaturi de peste 25 de grade Celsius, în contextul epidemiei de coronavirus

Ultima actualizare:

    Soarele ne ajută să ne relaxăm și să tratăm boli graveFoto: Pixabay
Soarele ne ajută să ne relaxăm și să tratăm boli graveFoto: Pixabay

Epidemia de coronavirus a speriat întreaga planetă! Cum s-a schimbat comportamentul turiștilor români, în contextul infecției cu COVID-19? Vânzările înregistrate de turoperatorul Paralela 45 la finalul lunii februarie sugerează că oamenii s-au concentrat pe destinatiile cu temperaturi ridicate. Peste 35% din totalul turiștilor care au achiziționat pachete de vacanță pentru vară au încheiat și polițe de asigurare de tip storno, ca măsură suplimentară de siguranță.

„Interesul turiștilor s-a mutat spre zonele cu temperaturi ridicate, de peste 25 de grade, unde, conform specialiștilor, virusul nu rezistă. Au crescut vânzările pentru pachetele de vacanță cu transport individual în Grecia, Bulgaria, România, Turcia și pentru pachete cu zbor charter în Antalya, Spania, Grecia, Egipt și Tunisia”, a precizat Alin Burcea, proprietarul Paralela 45.  

Destinațiile de vară, preferate de turiști

O serie de destinații de vară, unde temperaturile sunt ridicate, au fost incluse de turoperatorul Paralela 45 într-o campanie specială de reduceri Early Booking, lansată la începutul lunii martie. Campania cuprinde  destinații unde, începând din luna mai, temperaturile depășesc 25 de grade Celsius, precum Turcia, Grecia, Spania, Portugalia, Cipru, Egipt, Tunisia, și unde turiștii pot ajunge cu zboruri charter săptămânale din principalele aeroporturi ale țării, în perioada mai-octombrie.

Pe fondul știrilor legate de Covid-19, pentru turiști nu mai sunt de interes programele de tip circuit cu plecare imediată, ci doar cele programate în luna aprilie, ori de Paste, în Creta (Heraklion), la Istanbul, Cappadocia, Canakkale-Kusadasi-Istanbul, Praga, Atena, Barcelona, Madrid, Paris, Costa del Sol, Toscana, Sicilia, Roma, Iordania, Tunisia, Rusia, Liban, Țările Baltice, New York, Mexic, Grecia-Macedonia-Albania, sau Azerbaijian-Georgia-Armenia. Dintre circuitele de Italia, pentru cel de Roma, organizat în prima săptămână din luna martie, niciun turist nu și-a anunțat dorința de a renunța să mai meargă în vacanță.

Sumele achitate pentru vacanțele care nu au fost anulate de companiile aeriene și unitățile de cazare, ca urmare a extinderii gripei provocate de Covid-19, nu pot fi returnate de agenția de turism persoanelor care nu mai vor să călătorească. Dacă turiștii se retrag, se aplică prevederile contractului semnat cu agenția de turism. În funcție de data renunțării, penalizările pot fi și de 100% din suma achitată.

“Înțelegem pe deplin teama turiștilor, însă trebuie respectate contractele încheiate. Atâta vreme cât circulația turistică este permisă de autoritățile țărilor respective, avioanele zboară iar hotelurile sunt deschise, agențiile de turism nu au cum să dea banii înapoi celor care se răzgândesc sau se lasă antrenați de știri alarmiste. Situația trebuie tratată cu calm și discernământ. Panica ne face mai mult rău decât o situație reală. Dacă se respectă măsurile de igienă anunțate de autorități, nu sunt probleme”, declară Alin Burcea, CEO Paralela 45.

image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net