Tudorel Toader cere revocarea Codruței Kovesi din fruntea DNA

Ultima actualizare:

    Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader

După o comunicare ce a durat 80 de minute și în timpul căreia Tudorel Toader nu a acceptat întrebări din partea jurnalliștilor, ministrul Justiției a cerut revocarea Laurei Codruța Kovesi, procurosul-șef al DNA.

Criticile asupra Direcției Naționale Anticorupție au curs de-a lungul discursului susținut în fața jurnaliștilor care, însă, nu au primit răspunsurile așteptate la întrebările pe care le aveau pregătite. Minsitrul Justiției a prezentat un "Raport privind activitatea managerială la DNA", despre care a spus că are 36 de pagini și că va fi publicat pe pagina de internet a Ministerului Justiției. La ora redactării acestei știri, site-ul  www.just.ro nu funcționează.

simeon stalpnicul png

Toader a declarat că DNA trebuie să continue să funcționeze în conformitate cu statul de drept și a decis să-i ceară lui Klaus Iohannis declanșarea procedurii de revocare a șefului DNA. De asmenea a afirmat că "trebuie să eliminăm ce este rău" și că „Raportul de sinteză privind activitatea Ministerului Public, a DIICOT şi DNA va fi prezentat Parlamentului. Până la sfârşitul lunii februarie trebuie să primesc rapoartele respective de la DNA, DIICOT, Ministerul Public şi să realizez o sinteză a acestora pe care să o prezint în Parlament”.

Propunerea ministrului Justiției este urmată de un aviz al CSM, unul de natură consultativă, iar apoi de decizia președintelui Iohannis.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net