Trenurile circulă în zona închisă din Suceava. Cui i se mai vând bilete

Ultima actualizare:

    Doar anumite categorii de persoane mai pot cumpăra bilete la trenurile care tranzitează zona carantinată din Suceava
Doar anumite categorii de persoane mai pot cumpăra bilete la trenurile care tranzitează zona carantinată din Suceava

Municipiul Suceava, dar și opt comune limtrofe au fost închise încă de aseară. Zona este complet carantinată, astfel că oamenii care locuiesc în interior nu mai pot circula. Cu toate acestea, trenurile circulă în zona închisă din Suceava. Cui i se mai vând biletele.

Ordonanța Militară nr.6 emisă, ieri, 30 martie, stabilește că  orașul Suceava și alte opt localități (Salcea, Adâncata, Bosanci, Ipotești, Moara, Șcheia, Pătrăuți, Mitocu Dragomirnei) se află în carantină totală.

Vorbim despre aproximativ 164.000 de persoane care locuiesc aici, care nu mai circula în interiorul orașelor și comunelor. Cu toate acestea, CFR Călători va emite tichete de călătorie pentru municipiul Suceava și zona limitrofă, dar numai pentru anumite categorii de persoane.

Potrivit legii, în zona carantinată este permisă intrarea, respectiv ieșirea pentru persoanele care nu locuiesc în zona carantinată dar care desfășoară activități:

  • economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securității naționale;

sanitar, situațiilor de urgență, administrației publice locale, asistenței și protecției sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii;

  • alimentației publice, alimentării cu apă, comunicațiilor și transporturilor.

Eliberarea legitimațiilor de călătorie se face în baza adeverinței de la angajator sau a legitimației de serviciu.

Înainte de a pleca la drum, sunteți sfătuiți să vă informați despre posibilele modificări survenite în circulaţia trenurilor:

Călătorii primesc înapoi banii pe bilete

Călătorii care au bilete cumpărate la trenurile internaționale suspendate pot solicita restituirea integrală a contravalorii legitimațiilor de călătorie.

Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile cu circulație suspendată în trafic intern vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/călătoriilor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare.

Detalii pe www.cfrcalatori.ro, la secţiunea Trafic intern/Renunțarea la călători.

Până acum,  avem 2.109 de oameni depistați cu coronavirus în România, dintare care 593 sunt din Suceava. 22 de oameni au murit cu diagnosticul Covid-19, 13 fiind anunțați la finalul zilei de luni.

O treime din totalul deceselor de până acum în România vin de la Spitalul din Suceava.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net