Trenul spre Otopeni, circulație cu probleme. S-a defectat semnalizarea și a înregistrat întârzieri

Ultima actualizare:

    Primul tren a plecat din stația Aeroportului Otopeni aseară, la ora 23.50Foto: clubferoviar.ro
Primul tren a plecat din stația Aeroportului Otopeni aseară, la ora 23.50Foto: clubferoviar.ro

Trenul spre Otopeni a intrat în circulație de sâmbătă spre duminică noapte. Prima granitură a fost a celor de la CFR Călători, care a plecat cu zece minute înainte de ora programată. Oricum, nici un călător nu-și cumpărase bilet. Doar ziariștii care au inaugurat noua linie. Peste nopate, însă, au apărut primele probleme, la semnalizare, astfel că la ora 10.00. tabela din Gara de Nord arăta întârzieri de 30 de minute.

A circulat gol și a mai avut și întârzieri. Vorbim despre trenul care leagă Gara de Nord de Aeroportul Internațional ”Henri Coandă”. Prima cursă a fost sâmbătă spre duminică noapte.

Trenul spre Otopeni a circulat gol, fără călători

În grafic apărea la miezul nopiții, dar CFR Călători a plecat de la aerogară spre București cu zece minute mai devreme, la ora 23.50. Nu a avut nici un călător, doar ziariști veniți să relateze de la fața locului.

Primul tren de la Otopeni spre Gara de Nord a circulat gol, la bord fiind doar niște polițiști și câțiva ziariști
Primul tren de la Otopeni spre Gara de Nord a circulat gol, la bord fiind doar niște polițiști și câțiva ziariști

Deși, existau pasageri sosiți în România care nu știau ce legătură să ia spre București. Și asta pentru că trenul nu este promovat în aeroport. Nu sunt afișe, pliante sau semnalizare spre stația feroviară.

Nici perechea sa, de la Regio Călători, care a circulat în sens invers nu a adus pasageri la aeroport. Plecase de la gară la ora 00.30 și s-au intersectat la stația Mogoșoaia.

Trenurile celor doi operatori de transport feroviar au alternat toată noaptea și în cursul dimineții, iar la ora 11.50 era programată plecarea primului tren al celui de-al trelea operator de pe această linie, Transferoviar Călători.

Doar că la ora 10.00, pe tabela din Gara de Nord, trenul de Otopeni apărea deja cu o întârziere de 30 de minute, astfel că tot traficul pe această rută a fost dat peste cap.

Azi, la ora 10.00, trenul de Otopeni acumulase întârzieri de 30 de minute
Azi, la ora 10.00, trenul de Otopeni acumulase întârzieri de 30 de minute

„Din cauza unor probleme tehnice neprevăzute, se înregistrează mici întârzieri ăn circulația trenurilor pe ruta directă Gara de Nord-Aeroport. Dat fiind faptul că este prima secţie de cale ferată, pe care se aplică sistemul de operare de tip "cadenţat", pe o linie nouă şi cu o instalaţie nouă, au apărut aceste probleme tehnice, însă ele au fost deja identificate şi vor fi rezolvate în scurt timp, astfel încât circulaţia trenurilor spre şi dinspre Aeroport să se desfăşoare în condiţii normale de trafic”, au anunțat reprezentanții CFR.

Se pare că au fost probleme la semnalizare, fix pe zona unde trenul circulă pe o singură linie în sistem pendulă. Este vorba despre o porțiune de 3 km de la ramificație, pe linia nou construită și neelectrificată.

Biletul costă 4 lei pentru 19 km

În total, traseul este are o lungime de 19 km și circulă prin Pajura-Mogoșoaia, ar de la Halta Odăile se bifurcă spre calea feroviară spre strada Odăile, supratraversează pe piloni DN 1 și ajunge la Terminalul Sosiri.

Călătoria durează 20 de minute, iar trenurile ar trebui să circule la intervale de 40 de minute.

Așa arată biletul de călătorie și costă 4 lei
Așa arată biletul de călătorie și costă 4 lei

Deși fiecare operator stabilise inițial propriul tarif, fie 7, fie 8,3 lei, acesta a fost adus la același nivel, prin două ordine de ministru. Astfel că prețul unitar este de 4 lei. Călătoria poate fi plătită online pe site-urile celor trei operatori, de la automatele din stație sau direct de casa de bilete din gară.

Linia 783 de autobuz este alternativa. Biletul costă 3,5 lei și te lasă la Piața Unirii, după 18 opriri. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net