Trei pacienți au murit în unitatea mobilă de la Victor Babeș, din cauza instalației de oxigen. Serviciul Omoruri a deschis o anchetă

victor-babes.jpg

Trei pacienți au murit după o defecțiune la TIR-ul ATI de la Spitalul Victor Babeș
Inquam Photos / George Calin

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Trei pacienți COVID-19 au murit luni (12 aprilie) după o defecțiune la TIR-ul ATI - unitatea mobilă de Terapie Intensivă - de la Spitalul Victor Babeș din București, care a dus la oprirea alimentării cu oxigen. Poliția Capitalei a anunțat că a deschis o anchetă.

Cinci pacienţi au fost transferaţi - 1 pacient la Spitalul ”Victor Babeş”, 1 pacient la Spitalul ROL 2 (secţia militară a Ana Aslan), 2 pacienţi la Spitalul Bagdasar Arseni, 1 pacient la Floreasca. Personalul medical care încadrează Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă a semnalat intrarea în avarie, concomitent, a tuturor ventilatoarelor regăsite în container şi a comunicat echipei tehnice a spitalului că acestea prezintă o alarmă de suprapresiune respectiv, presiune crescută de peste 6 Bari, limita maximă admisă pentru funcţionarea corectă şi în siguranţă a acestor tipuri de echipamente medicale, explică DSU, care susţine că reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor a refuzat să intre în TIR, deşi i-a fost oferit de către personalul medical, echipament complet de protecţie împotriva COVID-19. Cazul este anchetat de poliţişti şi procurori. Trupurile celor trei pacienţi vor fi transportate la Institutul de Medicină Legală.

Mesajul transmis de Nicușor Dan

„În această seară, din nefericire, au decedat în condiții neclare trei pacienți de la Spitalul Victor Babeș din Capitală. E o tragedie, un moment dramatic în care vieți omenești au fost pierdute. Prezint condoleanțe familiilor care i-au pierdut pe cei dragi astăzi. Am sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 3 în legătură cu această situație, fiindcă vinovații trebuie identificați și pedepsiți. Am solicitat colaborarea deplină a personalului acestui spital în cadrul cercetărilor care vor avea loc”, a scris el pe Facebook.

UPDATE: ”Ministerul Sănătaţii a fost informat, prin Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă, că trei pacienţi şi-au pierdut viaţa la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă, operaţionalizată sub coordonarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (Ministerul Afacerilor Interne), operată tehnic de Institutului Naţional Victor Babeş (PMB / ASSMB). Din primele informaţii transmise Centrului Operativ Pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Sănătăţii, defecţiunea a avut loc la instalaţia de oxigen a unităţii mobile”, a transmis, luni seară, MInisterul Sănătăţii. 

Sursa citată a precizat că cinci pacienţi au fost transferaţi rapid: unul într-o altă secţie din spitalul Victor Babeş şi ceilalţi patru la Spitalul ROL2 de la Otopeni, Spitalul Clinic de Urgenţă "Bagdasar-Arseni" şi Spitalul Floreasca. Ministrul Sănătaţii a fost la faţa locului şi s-a informat despre starea pacienţilor şi asupra cauzelor incidentului.

Serviciul Omoruri a deschis o anchetă

„Astăzi, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București - Serviciul Omoruri, sub coordonarea unității de parchet competente teritorial, a declanșat cercetări cu privire la decesul a trei persoane, pacienți, în cadrul unei unități spitalicești din sectorul 3. Cercetările vizează stabilirea cauzelor și condițiilor în care s-a produs decesul. Trupurile neînsuflețite urmează a fi ridicate și transportate la INML în vederea efectuării necropsiei”, a fost declarația reprezentaților poliției.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Potrivit unor surse medicale, trei pacienţi în stare gravă, internaţi în unitatea mobilă de terapie intensivă de la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti, au murit, după o pană de oxigen.

Alţi cinci pacienţi care erau internaţi în unitatea mobilă au fost transferaţi la alte spitale.

Deocamdată, autorităţile nu au transmis în ce condiţii a apărut pana de oxigen.

Secretarul de stat în MAI, şeful DSU Raed Arafat, a anunţat sâmbătă că terapia intensivă mobilă din curtea spitalului Victor Babes din Bucuresti este deja ocupată la capacitatea ei maximă de 8 paturi.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5