Trei pacienți așteaptă transplant pulmonar la Spitalul "Sfânta Maria" din București

spitalul-clinic-sf.-maria-bucuresti.jpg

Spitalul Sf Maria din București mai așteaptă doar un donator compatibil cu pacienții pentru a începe operațiile de transplant pulmonar
Citeste tot despre: 

Spitalul "Sfânta Maria" din Capitală se pregătește de operațiile de transplant pulmonar. Pe lista de așteptare pentru intervențiile chirurgicale se află trei pacienţi, care vor fi reevaluaţi în vederea operaţiei. Intervenţiile vor începe când vor fi donatori compatibili, potrivit unui document transmis agenţiei News.ro de unitatea sanitară

Medicul Victor Zota, de la Agenţia Naţională de Transplant, spune că nu va fi ușor de găsit donator deoarece în ultimul an numărul acestora a scăzut cu o treime.

Pe lista de aşteptare a Spitalului "Sfânta Maria" erau înscrişi patru bolnavi, dintre care unul a decedat anul trecut, în aşteptarea operaţiei, potivit documentului citat.

Cei trei pacienţi rămaşi pe listă vor fi chemaţi pe rând şi vor fi reevaluaţi de conferenţiar doctor Dragoş Bumbăcea, medic primar pneumologie, la Spitalul Elias din Capitală. În prezent, prin rotație, membri ai echipei operatorii merg lunar la Hanovra, unde participă la operaţii. Astfel, în luna martie au fost trei medici, iar în aprilie urmează să plece alţi doi.

Operaţiile de transplant de la Spitalul Sfânta Maria vor fi realizate de medicul Igor Tudorache de la Hanovra, care va fi ajutat de medicii Narcis Copcă (directorul spitalului) şi Cezar Stroescu, potrivit documentului remis de Spitalul "Sfânta Maria".

Din echipa de transplant pulmonar mai fac parte medicii Dragoş Chiriţă, Nicu Boleac, Ianoş Pahomea, Cătălin Pivniceru, Victor Constantinică, Adrian Hanna.

În echipa de anestezie terapie intensivă sunt medicii Laura Popa, Mihaela Ungureanu, Iuliana Barbu, Carmen Ciocea.

Medici pneumologi sunt Dragoş Bumbăcea, Marius Balea şi Dani Gologan. Medic infecţionist este Sabina Şchiopu, iar asistenţi sunt Ana Stancu, Dana Haralambie şi Mihaela Mareş, potrivit documentului remis de Spitalul "Sfânta Maria”.

Loading...

Citește și

  • spital maria transplant pulmonar scandal

    Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat, joi seară, că a fost finalizat controlul la Agenţia Naţională de Transplant, iar Corpul de control al ministerului va elabora un raport în şapte zile. Potrivit lui Voiculescu, există suspiciuni serioase că Spitalul Clinic Sfânta Maria din București a fost acreditat pentru transplant de plămân sub presiune politică.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1