Trei ani de închisoare cu suspendare pentru o mamă din Bihor care și-a vândut bebelușul în Franța

Ultima actualizare:

    Bebelușul a fost vândut unui cuplu pentru suma de 7.000 de euro Sursă foto: Shutterstock
Bebelușul a fost vândut unui cuplu pentru suma de 7.000 de euro Sursă foto: Shutterstock

O femeie din Bihor care şi-a vândut bebeluşul în Franţa pentru 7.000 euro şi părinţii ei, care au intermediat tranzacţia, au scăpat de închisoarea cu executare.

Judecătoria Salonta i-a condamnat pe cei trei la câte trei ani de închisoare cu suspendare și a dispus confiscarea banilor încasaţi în favoarea statului. Sentinţa a rămas definitivă întrucât nici cei condamnaţi, şi nici procurorii nu au mai atacat-o, relatează Adevărul.ro.

Afacerea s-a derulat în 2012, în perioada în care cei trei bihoreni din localitatea Ciumeghiu, Mirabela Rostaş şi părinţii ei, Angela respectiv Marin Rostaş, se aflau în Franţa. Cei trei au stat într-o tabără improvizată la marginea localităţii Coubron, lângă Paris, vizitată aproape zilnic de către reprezentanţii unor organizaţii caritabile. Între voluntari s-a aflat şi o familie de francezi care, văzând-o pe Mirabela gravidă, a convins-o pe ea şi pe părinţii ei să dea copilul contra cost. În noiembrie 2012, când a trebuit să nască, francezii au dus-o pe tânără la un spital din localitatea Raincy-Montfermeil, unde au internat-o sub o altă identitate. După naştere, au luat bebeluşul, iar bihorenilor le-au dat 7.000 de euro, bani cu care aceştia s-au întors apoi în România. Ajunsă acasă, fata s-a împăcat în timp cu tatăl bebeluşului, căruia i-a şi povestit despre tranzacţie, iar bărbatul nu a stat pe gânduri şi i-a denunţat la Poliţie. Cei trei au fost trimişi în judecată în 2017, pentru încălcarea Legii adopţiei, care pedepseşte cu închisoare între doi şi şapte ani „fapta părintelui de a pretinde sau de a primi, pentru sine sau pentru altul, bani ori alte foloase materiale în scopul adopţiei copilului”.

Citește mai multe despre acest caz accesând Adevărul 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net