A tratat copii timp de 53 de ani. Doctorița a locuit în camera de gardă a spitalului

Ultima actualizare:

    Doctorița Agneta Pal, apreciată de trei generațiiFoto: newsbucovina.ro
Doctorița Agneta Pal, apreciată de trei generațiiFoto: newsbucovina.ro

Medicul pediatru Agneta Pal a anunţat că se retrage din activitate, după 53 de ani petrecuți la Spitalul Câmpulung Moldovenesc (Suceava). În ultimii zece ani, doctorița a locuit într-o cameră de gardă a unităţii medicale, fiind singurul pediatru care făcea gărzi pe traseul Vatra Dornei – Câmpulung Moldovenesc – Gura Humorului.

Din dragoste pentru copii! Doctoriţa Agneta Pal (76 de ani) şi-a dedicat viaţa prichindeilor din zona de munte a judeţului Suceava. Ea este medicul pediatru care bate toate recordurile. A tratat trei generaţii, iar în 2020 a împlinit 53 de ani de activitate la Spitalul din Câmpulung Moldovenesc. În ultimii zece ani, Agneta Pal a locuit într-o cameră de gardă a Secţiei de Pediatrie. O perioadă lungă de timp a fost singurul doctor care a făcut gărzi în toată zona de munte a judeţului Suceava şi din acet motiv părinţii şi copiii îi sunt recunoscători. Mulți dintre puștii de care a avut grijă la începutul carierei sunt acum bunici!

“Dăruire față de bolnav”

„La noi nu există cale de mijloc, cale intermediară, cale mediocră, pregătire suficientă sau bună, trebuie să fii pregătit în specialitatea ta la nivel de profesor universitar, pentru că altfel rişti să omori oameni. De asemenea, fără conştiinţă, fără suflet, fără dragoste de meserie, fără dăruire pentru omul bolnav, fără înţelegere faţă de suferinţă, nu poţi să fii un medic bun şi atunci, seara, când te culci şi faci inventarierea zilei respective, spui că n-ai trăit degeaba”, spunea doctoriţa în 2017, când a fost sărbătorită pentru împlinirea a 50 de ani de activitate. “În viaţă m-am condus după trei principii: credinţă, dragoste şi speranţă, iar crezul meu a fost “per aspera ad astra”, adică prin speranţă la stele, la care aş adăuga: prin speranţă şi multă muncă atingeţi stelele”, se confesa medicul.

În 2017, Agneta Pal i-a mulţumit fiului său, care este ortoped, fiindcă i-a permis să mai lucreze la Câmpulung Moldovenesc. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net