Tratament cu plasmă și pentru pacienții români în stare gravă infectați cu noul coronavirus

coronavirus-test-pandemie.jpg

Teste COVID-19, non-stop

Pacienții diagnosticați cu Covid-19 și aflați în stare critică vor fi tratați, și în România, cu plasmă umană. Acest tratament va fi utilizat și pentru prevenirea infectării persoanelor vulnerabile sau a celor cu risc major de infectare cu noul coronavirus, cum sunt cadrele medicale.

Ministerul Sănătății a anunțat, ieri, printr-un comunicat, că a semnat un protocol cu o firmă specializată pentru donarea a trei echipamente de plasmafereză și 3000 de kituri de colectare de plasmă, în valoare totală de aproape 104.000 de euro.

Scopul donației este să asigure accesul pacienților români infectați cu SARS-COV2 la tratamentul cu plasmă umană hiperimună, colectată de la convalesceți, la fel ca pacienții din alte țări, care au autorizat acest tratament salvator de vieți.

Cele 3 echipamente și cele 3000 de chituri de colectare de plasmă vor fi folosite exclusiv pentru colectarea de plasmă umană de la pacienții COVID-19 vindecați (convalescenți), conform criteriilor stabilite de către specialiștii Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale, împreună cu cei ai Ministerului Sănătății.

Plasma umană astfel colectată va fi utilizată exclusiv pentru prevenirea infectării persoanelor vulnerabile sau a celor cu risc major de infectare (de exemplu cadre medicale care îngrijesc pacienții infectați cu SARS-COV2), precum și pentru tratamentul pacienților critici, conform protocoalelor de utilizare experimentală a acestei terapii, întocmite de către specialiștii Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale împreună cu cei ai Ministerului Sănătății.

”Plasma provenită de la convalescenți este astăzi cel mai bun tratament pentru pacienții critici infectați cu noul coronavirus. Cele 3 echipamente pentru colectarea de plasmă pe care le donăm vor putea salva în România între 3.000 și 10.000 de vieți”, a declarat Florin Hozoc, directorul firmei care a făcut donația.

 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1