Traian Băsescu, la summit: "O să facem Marea Neagră lac NATO"

Ultima actualizare:

    Traian Băsescu vrea ca Marea Neagră să nu mai fie în zona de influenţă a RusieiFoto: David Muntean
Traian Băsescu vrea ca Marea Neagră să nu mai fie în zona de influenţă a RusieiFoto: David Muntean

Preşedintele României, Traian Băsescu, participă în aceste zile la summit-ul NATO de la Newport (Ţara Galilor). La finalul discuţiilor de vineri, el a afirmat că Marea Neagră va deveni "lac NATO", nu lac rusesc, aşa cum declarase în trecut.

Întrebat dacă, prin prisma summit-ului NATO, continuă să creadă că Rusia mai consideră Marea Neagră drept un lac rusesc, Băsescu a răspuns, râzând: „O facem lac NATO”.

El a reamintit şi o altă declaraţie a sa, făcută tot în Statele Unite, privind faptul că "Gazprom este mai eficient decât Armata Roşie".

„Am mai spus un lucru pe care nu l-aţi observat, pentru că am avut această intuiţie să înţeleg ce se va întâmpla în regiunea noastră. Am mai spus un lucru: că Gazprom-ul este mai eficient decât Armata Roşie. L-am spus tot în Statele Unite la un seminar. Şi se confirmă că foarte multe state cu dependenţă majoră de gazele de la Gazprom au probleme până se adaptează la nevoia de a se lua decizii de sancţiuni, dar se adaptează”, a mai spus Băsescu, potrivit Mediafax.

image
image
image
image
image
image
litoral 1 mai jpeg
cea mai veche cafenea buc jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net