Traian Băsescu, despre Ecaterina Andronescu: «Blestemul sistemului de educaţie românesc»

Ultima actualizare:

    Traian Băsescu, încă un mesaj critic la adresa PSDFoto: Mediafax
Traian Băsescu, încă un mesaj critic la adresa PSDFoto: Mediafax

După ce Ecaterina Andronescu a fost propusă la Ministerul Educaţiei, fostul președinte Traian Băsescu a reacționat pe rețelele de socializare, exprimându-și dezaprobul cu privire la această inițiativă. Fostul șef al statului a caracterizat-o pe Ecaterina Andronescu ca fiind „blestemul sistemului de educaţie românesc”.

Traian Băsescu a susținut marţi, 13 noiembrie, că „Ecaterina Andronescu, blestemul sistemului de educaţie românesc revine în Guvern”, după ce a fost anunțat că aceasta a fost propusă la Ministerul Educației. De asemenea, fostul președinte al României, o acuză pe Andronescu de duplicitate: „După ce a fost extrem de critică la adresa lui Dragnea, incoruptibila Ecaterina Andronescu a sfârşit prin a-i linge ghetele stăpânului pentru un vremelnic post de ministru”, a mai adăugat Băsescu, exprimându-şi speranţa că preşedintele Klaus Iohannis va refuza numirea acesteia în funcţia de ministru al Educaţiei.

Traian Băsescu, mesaj dur la adresa Ecaterinei Andronescu

„Ecaterina Andronescu, blestemul sistemului de educaţie românesc revine în guvern. Doi oameni au distrus sistemul de învăţământ în România, ministrul ţărănist Andrei Marga şi socialista Ecaterina Andronescu, prezervând locurile de muncă a mii de suplinitori şi dascăli incompetenţi şi alungând inginerii din sistemul de învăţămând profesional. Azi vedem efectele. Nu mai avem forţă de muncă satisfăcător calificată.

Ecaterina Andronescu a a fost ministrul Educaţie din 22 decembrie 2008 şi până pe 1 octombrie 2009
Ecaterina Andronescu a a fost ministrul Educaţie din 22 decembrie 2008 şi până pe 1 octombrie 2009

Cei doi, prin deciziile lor, au urmărit de fapt să avem cât mai mulţi absolvenţi de licee teoretice pentru ai impinge către învăţământul superior cu plată, în universităţi de stat sau private. Politici ticăloase, care au ridicat analfabetismul funcţional al tinerilor absolvenţi la nivelul cel mai ridicat din Europa, decizii a căror cost îl plăteşte România, azi, când aducem forţă de muncă acceptabil calificată în alimentaţie publică, construcţii, şantiere navale, service-uri auto, etc., din ţări asiatice”, a scris Traian Băsescu pe contul personal de Facebook.

Traian Băsescu a susținut că Andronescu s-a dat de partea lui Dragnea pentru un post de ministru

„Oricum, după ce a fost extrem de critică la adresa lui Dragnea, incoruptibila Ecaterina Andronescu a sfârşit prin a-i linge ghetele stăpânului pentru un vremelnic post de ministru. Sper că profesorul Iohannis o va trimite înapoi la partid pe Ecaterina Andronescu”, a mai adăugat fostul președinte al României.

Ecaterina Andronescu a fost propusă la Ministerul Educaţiei, însă preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că va dura până va da un răspuns la această solicitare. Seful statului a explicat că trebuie să se lămurească dacă Ecaterina Andronescu a vrut să fie desemnată, pentru că recent lui i-a spus contrariul, sau dacă este doar o dorinţă a partidului, conform Digi 24.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net