Tragedie la Brașov. Bebeluși gemeni, decedați la doua zile după ce au ieșit din spital

spitalul_de_copii_basov.jpg

brasov, gemeni morti, spital de copii
Unul dintre gemeni a murit acasă, celălalt la Spitalul de Copii Brașov
FOTO: spitalcopiibrasov.ro
Citeste tot despre: 

Doi bebeluşi de două luni și jumătate, fraţi gemeni, au murit în aceeaşi zi, dar în locuri diferite. Băiețelul s-a stins la domiciliu, în localitatea brașoveană Apața, iar fetița a decedat câteva ore mai târziu, la Spitalul de Pediatrie Brașov.

Anchetă mare la Spitalul de Pediatrie Brașov, după ce doi frați au murit, joi, la câteva zile după ce fuseseră externați din unitate. Poliţiştii au deschis un dosar penal, stabilind că gemenii fuseseră internaţi la unitatea medicală în perioada 2-11 februarie, cu probleme respiratorii, scrie adevarul.ro.

La două zile de la externare, băiețelul a decedat. Mai exact joi, în jurul orei 6.15, părinții au sunat la 112, iar echipajul medical care a intervenit a constatat decesul, cadavrul fiind preluat şi transportat la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Braşov pentru efectuarea autopsiei şi stabilirii cauzei reale a morţii. Ulterior, în jurul orei 16.00, IPJ Braşov a fost sesizat de reprezentanţi ai Spitalului de Copii Braşov despre faptul că sora geamănă a copilului a fost adusă la această unitate medicală în jurul orei 12.15, decedând la scurt timp după ce a fost adusă.

La două ore de la internare a intrat în stop cardiorespirator

”Trebuie să ne lămurim de ce. Este o anchetă, o cercetare. Stăm de vorbă cu personalul care s-a ocupat de pacienți. Cel care a ajuns joi era într-o stare bună. A fost adus preventiv, nu a venit că avea o simptomatologie. L-au adus preventiv după ce celălalt beleluș a murit dimineață. Brusc, la două ore de la internare, a intrat în stop cardiorespirator”, a declarat Liviu Muntean, purtător de cuvând al Spitalului de Pediatrie din Brașov, pentru Mediafax. Cei doi bebeluși au fost născuți prematur, iar în luna februarie au fost internați din cauza unor afecțiuni respiratorii. Acum, medicii verifică și fișele de atunci.

 

Citește și:

Copil de şapte ani, mort în spital la etajul 5 pentru că defibrilatorul era la parter

Copilul mort după tratamentul dentar, sedat cu propofol și ketamină 

Loading...

Citește și

  • Copilul în vârstă de patru ani, care a întrat în comă, în urma unei anestezii totale făcute la un cabinet de stomatologie. Copilul în vârstă de 4 ani și 8 luni a murit miercuri seară după ce a făcut un al treilea stop cardiorespirator și nu a mai putut fi salvat. Decesul a fost declarat după ora 18:00, iar părinții au fost alături de el.

  • Un copil de numai patru luni a murit după ce a fost tratat de răceală cu leacuri băbeşti. Mama de 21 de ani i-a aplicat pe piept sare fierbinte şi a chemat ambulanţa doar în ultima clipă, informează adevarul.ro.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1