Trafic de droguri în văzul lumii, cu ski-jet-ul

Ultima actualizare:

Metodă inedită pentru a fenta vigilenţa poliţiştilor! În distribuirea drogurilor pe litoral, traficanţii se folosesc vara de ambarcaţiunile de agrement, după cum dezvăluie surse locale. Vehiculele sunt folosite, fără să dea de bănuit, pentru a duce pliculeţe cu stupefiante consumatorilor care stau la plajă.

„Se urcă băieţii pe ski-jet-uri de la Mamaia Nord şi pleacă la plimbare de-a lungul coastei. Opresc la Vadu, la Corbu, unde-s zone mai sălbatice, sau merg spre 2 Mai, Vama Veche. Clienţii sunt pe plajă, aşteaptă relaxaţi, la soare. Cui să dea de bănuit? Nimeni nu supraveghează această cărăuşie“, au explicat, pentru adevarul.ro, oameni familiarizaţi cu trucurile contrabandiştilor de pe litoral. 

Traficul de droguri se face astfel în văzul lumii, pe distanţe mari, chiar de 100 km, foarte rapid. Pe şosea, distanţa Vadu - Vama Veche ar fi parcursă în cel puţin o oră şi jumătate, dacă nu e aglomeraţie. Dar cum vara e mereu aglomeraţie, ski-jet-urile sunt soluţia ideală. Vehiculele nautice se plimbă la distanţă apreciabilă de ţărm, fără să fie oprite sau controlate de nimeni. Cărăuşii poartă cantităţi mici de droguri la ei, porţionate în pliculeţe pe care le ascund în şort. Transportul este asigurat. Până s-ar apropia cineva de ei, pe altă ambarcaţiune, traficanţii se pot debarasa foarte uşor de marfă, aruncând-o în apă, astfel încât să se dizolve. 

Punctele de închiriere a ski-jet-uri există în majoritatea staţiunilor de pe litoral (mai puţin zona de graniţă de la 2 Mai - Vama Veche, care este rezervaţie naturală marină). Ambarcaţiunile se închiriază cu ora sau pe intervale mai mici şi pot fi folosite pe distanţe mai scurte. 

„Ski-jet-urile de pe plajă sunt în special pentru recreere, au capacitate mică, nu sunt pentru parcurs distanţe mari“, e părerea unui posesor de ambarcaţiune de agrement. El consideră că traficanţii ar avea propriile vehicule nautice, performante, cărora le adaugă rezervoare suplimentare, pentru deplasarea pe distanţe mari. 

Din datele Poliţiei Constanţa, astfel de capturi nu au fost înregistrate pe litoral. Traficul estival de droguri în cantităţi mici se face în continuare pe căile obişnuite - la festivaluri, cluburi, în barurile de pe plajă sau în parcări. 

Click! spune

Ski-jet-urile intră la categoria „motovehicul nautic“, fiind ambarcaţiuni cu lungimea mai mică de 4 metri, cu un motor cu ardere internă. Vehiculul e operat de o persoană care stă jos, în picioare ori în genunchi. Aceste ambarcaţiuni de agrement sunt înregistrate la Căpitănia portuară, ce aparţine de Autoritatea Navală Română. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
Castelul Bran FOTO Shutterstock jpg
Dr  Vlad Ciurea jpeg
crocodil pixabay jpg
2925A0F4 C385 4830 B11E 00CE28E4267F jpeg
Furtuna solara FOTO Shutterstock
mancare de tip fast food jpg
Alegeri FOTO Shutterstock jpg
alegerile europarlamentare jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net