Toate parcurile din București se închid începând de sâmbătă după-amiază. Amenzile sunt uriașe!

parcuri-inchise-bucuresti-inquam_photos-george_calin_5.jpg

Parcurile sunt închise pe perioada stării de urgență
foto: Inquam Photos-George Calin

Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu a anunțat interdicţia de a intra în parcurile din Bucureşti, măsură luată împotriva răspândirii de coronavirus, decizie despre care spune că va rămâne valabilă până la ridicarea stării de urgenţă la nivel naţional.

La toate intrările din parcurile Capitalei au fost amplasate panouri care anunţă interdicţia impusă de autorităţile locale privind accesul în aceste spaţii. Măsura intră în vigoare de sâmbătă după-amiază şi este valabilă până ridicarea stării de urgenţă instituită la nivel naţional.

Toate parcurile și grădinile publice din București se închid, de frica COVID-19

Sperăm ca acest moment să fie un moment în care cetăţenii să înţeleagă încă o dată că depinde totul de comportamentul nostru şi de aceea sperăm să înţeleagă această interdicţie. (...) Rostul acestei interdicţii este ca noi să înţelegem odată pentru totdeauna că comportamentul nostru este esenţial pentru combaterea acestei epidemii”, a declarat Aurelian Bădulescu, sâmbătă după-amiază, 27 martie.

Acesta a precizat că în municipiul Bucureşti sunt în carantină aproape 1.250 de persoane, în cursul după-amiezii de sâmbătă fiind introduse în carantină 57 de persoane.

Bădulescu a menţionat că la nivelul Primăriei Capitalei sunt amenajate spaţii de izolare, repaos şi odihnă a medicilor care lucrează în spitalele care îngrijesc pacienţi infectaţi cu SARS-Cov-2, 170 de medici urmând a beneficia de aceste spaţii.

Ce amenzi vor primi cei ce nu se conformează

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a precizat, într-o intervenţie la Digi 24, că decizia Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă se aplică tuturor parcurilor şi grădinilor publice din municipiul Bucureşti.

Astfel, de sâmbătă, poliția locală va avea grijă să blocheze accesul în parcurile Capitalei, iar autoritățile recomandă locuitorilor să nu mai iasă din case decât pentru nevoi urgente. 

Potrivit directorului general al Poliţiei Locale, Dan Rasica, PMB administrează 14 parcuri în Capitală. „Atât Poliţia Locală, cât şi Poliţia naţională şi Jandarmeria au dreptul să-i oprească, să-i solicite documente conform ordonanţei militare, iar sancţiunea, aşa cum a spus şi domnul viceprimar, la persoana fizică este între 100 şi 5.000 de lei”, a precizat Rasica, potrivit Agerpres.

În plus, mai multe hoteluri din capitală vor fi puse la dispoziția medicilor, în special a celor care lucrează în spitale de boli infecțioase, pentru a se putea caza acolo, dacă doresc să se izoleze și să nu mai meargă acasă, pentru a nu-și pune familiile în pericol, conform Digi 24.

  • foto: Inquam Photos-George Calin
  • foto: Inquam Photos-George Calin
  • foto: Inquam Photos-George Calin
  • foto: Inquam Photos-George Calin
  • Parcurile sunt închise pe perioada stării de urgență
    foto: Inquam Photos-George Calin
  • foto: Inquam Photos-George Calin
  • foto: Inquam Photos-George Calin
  • Maximize

1/7
Loading...