Ţinut în viaţă de doi pompieri care îi donează periodic sânge

Ultima actualizare:

    Pacientul Marian Său,  încadrat de doi pompieri  cu suflet mare: Petrică  Dumitru (50 de ani) şi  Florin Tăbăcaru (38 de ani)
Pacientul Marian Său, încadrat de doi pompieri cu suflet mare: Petrică Dumitru (50 de ani) şi Florin Tăbăcaru (38 de ani)

Doi pompieri de omenie! Plutonierul adjutant Petrică Dumitru şi plutonierul major Florin Tăbăcaru donează trombocite periodic, la interval de trei luni, pentru un pacient care suferă de o boală de sânge. Acesta are o grupă sanguină rară, iar şansa lui este faptul că ambii pompieri sunt donatori compatibili.

Suferă de o boală de sânge care necesită constant transfuzii! Marin Său (68 de ani) are o grupă sanguină rară: doar 5% din populaţia pământului este purtătoarea ei. Pacientul s-a agăţat de orice speranţă, a căutat informaţii şi s-a interesat de oamenii care îl puteau ajuta. “A aflat că există un donator compatibil în persoana plutonierului major Florin Tăbăcaru. L-a sunat, i-a prezentat cazul său şi l-a rugat să-l ajute”, povesteşte plutonierul Cristina Pârv, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea. “Cum era firesc pentru un salvator profesionist, Tăbăcaru Florin a acceptat imediat. Aşa au ajuns să se cunoască. Numai că sângele colegului nostru nu era suficient. Pacientul execută această procedură lunar, iar donarea de trombocite se poate face aproximativ o dată la trei luni. Ştiind că mai există un coleg cu aceeaşi grupă de sânge, plutonierul major Tăbăcaru Florin a luat legătura cu plutonierul adjutant Petrică Dumitru şi i-a propus să se alăture acestui caz. Cum problemele semenilor reprezintă o prioritate pentru salvatori, şi de această dată răspunsul a fost afirmativ”, adaugă Cristina Pârvu, purtător de cuvânt ISU Vrancea.

Acum, între Marian Său şi salvatori s-a creat o frumoasă prietenie, scrie adevarul.ro. 

„Nu puteam să condamn un om la moarte, prin indiferenţă, şi să-i spun nu”, mărturiseşte Florin Tăbăcaru. “Este imposibil să nu te implici emoţional, mai ales când faci acest lucru de câţiva ani. E o procedură mai complexă să donezi trombocite, faţă de ceea ce înseamnă să donezi sânge. Te simţi minunat ştiind că prin acea picătură de sânge donezi viaţă. Eu îmi găsesc fericirea prin aceste fapte mărunte“, adaugă plutonierul major, tată a trei copii.Pacientul ştie că are pe cine se baza şi povesteşte emoţionat: ”Datorită lor, am garanţia zilei de mâine. Am încredere în ei, sunt serioşi. De fiecare dată când apelez, ei sunt acolo pentru mine. E un lucru extraordinar ceea ce fac şi nici nu ştiu cum să le mulţumesc. Acum trei săptămâni, nora mea a născut un nepoţel. Chiar dacă nu l-am cunoscut încă, pentru că băiatul şi nora sunt plecaţi din ţară, trag nădejde că o să mai trăiesc până să-l strâng în braţe”.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net