Tibi Ușeriu a plecat iarăși în cea mai dură cursă din lume

Ultima actualizare:

    Românul Tiberiu Uşeriu va concura pentru a doua oară consecutiv la Ultramaratonul Yukon ArcticFOTO: Facebook
Românul Tiberiu Uşeriu va concura pentru a doua oară consecutiv la Ultramaratonul Yukon ArcticFOTO: Facebook

De trei câştigător al celebrei curse 6633 Arctic Ultra, românul Tiberiu Uşeriu va concura pentru a doua oară consecutiv la Ultramaratonul Yukon Arctic. Uşeriu a luat startul joi, 30 ianuarie, de la ora 20.30. Este cea mai dură cursă din lume.

Tibi Uşeriu s-a întoars la Yukon, în Canada, unde va participa la competiţia care l-a doborât anul trecut, Ultramaratonul Yukon Arctic. Atunci, românul a fost nevoit să abandoneze cursaşi a fost transportat de urgenţă la un spital, după ce s-a ales cu degerături la picioare.

În condiţii extreme, pe o temperatură care poate să scadă chiar sub -40 C, românul şi-a propus să ducă de această dată la bun sfârşit cursa, după ce anul trecut a parcurs 100 de kliometri înainte de a fi obligat să renunţe, scrie adevarul.ro.

Românul Tiberiu Uşeriu este de trei câştigător al celebrei curse 6633 Arctic Ultra
Românul Tiberiu Uşeriu este de trei câştigător al celebrei curse 6633 Arctic Ultra

„Astăzi (n.r. 30 ianuarie), la ora noastră 20:30, Tibi Useriu va lua din nou startul la Yukon Arctic Ultra, o cursă de alergare în condiţii extreme de la Cercul Polar. Tibi a făcut o primă încercare anul trecut la această nouă competiţie pentru el şi, după doar 100 de kilometri, a abandonat din pricina câtorva degerături. Dar, aşa cum deja ne-a obişnuit, va ataca din nou această competiţie, cu gândul să se răzbune pe trecut şi să reziste cât mai mult, poate chiar până la capăt!  De fiecare dată când Tibi a fost acolo, în ţinuturile îngheţate, a reuşit să ne unească toate emoţiile într-un mod special. L-am urmărit cu sufletul la gură. Poate acesta este motivul pentru care el acum aleargă pentru Via Transilvanica - un drum lung care uneşte toate emoţiile, culturile şi locurile pe care această ţară minunată le are de oferit lumii. Noi vă vom ţine la curent cu toate noutăţile primite de la el”, e anunţul postat pe pagina de Facebook a organizaţiei Tasuleasca Social, din care face parte şi Tibi.

Primul mesaj al lui Tibi Ușeriu , înainte de cea mai dură cursă din lume

Deşi a avut mari probleme anul trecut, Tibi Uşeriu este convins că va reuşi de această dată. În ediţia din 2019, două degete de la picior i-a degerat în timpul somnului, dar medicii au reuşit să i le salveze miraculos. Românul a fost extras cu elicopterul dintr-un punct al maratonului. Tibi Uşeriu se arată conştient că în 2020 va avea o misiune infernală. Frigul este inamicul numărul unu pentru ultramaratoniştii înscrişi.

”Un lucru îmi stă în gât ca un os de pește și anume «Lucrul început și nedus la capăt». Uneori în acest «nedus la capăt» apare fiindcă eșecul și-a vârât coada în poveste. Ca mine, la Yukon Arctic, anul trecut când am înghețat, fără măcar să-mi dau seama. Drept urmare, am fost scos automat din cursa pe care îmi propusesem să o duc la capăt. Și am fost trimis la spital. M-am simțit cam ridicol, recunosc. Am venit acasă cu coada între picioare. Supărat pe mine, pe lume. Mi-a trecut, dar n-am uitat. Ce e de fapt un eșec? Un profesor dur, care adoră să-ți dea lecții usturătoare, pe care le ții minte toată viața. Un eșec nu e un capăt de drum. E parte dintr-un proces de învățare. Dacă eșecul te încurcă în drumul tău spre glorie, poate că e timpul să înveți ceva, să te smerești mai mult. Mereu îmi repet asta când o dau de gard. Am venit aici la Yukon Arctic din nou. Sunt aproape de start, dar cu gândul la finiș. Va fi greu. Plec însă cu speranța să duc la bun sfârșit ce am început. O să-mi hrănesc sufletul nu doar cu gheață și adrenalină, ci și cu gânduri calde, luminoase. Deocamdată, le trimit înspre voi toți, cei de acasă. Abia aștept să înceapă distracția!”, a scis Tibi Ușeriu pe pagina sa de facebook, înainte de a pleca în cursa dură Ultramaratonul Yukon Arctic.

Citește și:

Tibi Ușeriu, transportat de urgență la spital cu elicopterul

Ce a făcut Tibi Ușeriu după ce a câștigat maratonul infernal de la Polul Nord

image
image
image
image
image
image
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net