Teroare la Murgeni. Clanurile de romi au transformat din nou străzile în câmp de luptă

murgeni-politisti.jpeg

Polițiștii păzesc străzile din Murgeni, județul Vaslui
Localitatea Murgeni a fost declarată „zonă specială de siguranță”, după violențele de la începutul lunii iunie

S-au dus din nou lupte de stradă joi seara, în orașul Murgeni din județul Vaslui. Protagoniști au fost membrii acelorași două familii rivale – Murui și Sandu – implicate la începutul lunii iunie într-un alt episod violent. Atunci, localitatea a fost declarată „zonă specială de siguranță”.

Străzile au arătat ca după război

Deși polițiștii patrulează zilnic în localitate, circa 55 de persoane înarmate cu săbii, topoare și pietre s-au încăierat din nou, joi seara. Potrivit PRO TV, totul a pornit după ce un bărbat a intrat cu mașina în rivali, așa cum s-a întâmplat și data trecută. În scurt timp, a început scandalul. Două mașini și geamurile mai multor case au fost distruse, iar străzile au arătat ca după război. La fața locului au fost mobilizate mai multe echipaje ale Jandarmeriei, Poliției și echipaje medicale ale seviciului de Ambulanță.

captura1.jpg

Polițiștii păzesc străzile din Murgeni, județul Vaslui
În urma scandalului de joi seara, strada a fost acoperită cu un „covor” de cioburi și pietre
foto: Captură PRO TV

 „În data de 13 august, ora 17:35, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vaslui a fost sesizat la 112 cu privire la faptul că, pe raza oraşului Murgeni, judeţul Vaslui, mai multe persoane s-au adunat pe o stradă din zona centrală a oraşului, tulburând ordinea şi liniştea publică.  La faţa locului au intervenit imediat poliţiştii, jandarmii şi poliţiştii locali şi, suplimentar, au fost dirijate în zonă echipaje de poliţie, luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vaslui, care au restabilit ordinea şi liniştea publică.  În urma derulării evenimentului, nici o persoană nu a fost vătămată. În cauză, a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice şi distrugere”, se arată într-un comunicat al IPJ Vaslui, citat de Adevărul.

Mărul discordiei – conflictul mai vechi, din iunie

Din primele informații, se pare că membrii clanului Murui a atacat clanul rival, supărați că aceștia din urmă au făcut reclamații la poliție în urma conflictului anterior, din iunie. Atunci, peste 200 de romi s-au bătut în plină stradă, un bărbat fiind călcat cu mașina, iar altul împușcat. Mai mulți scandalagii au fost arestați, ulterior s-au făcut ample percheziții în casele romilor, de unde au fost ridicate cuțite, topoare, iatagane, săbii și multe alte obiecte contondente. Victime colaterale sunt localnicii din zonă, cărora le este teamă să iasă din case.

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1