Teodor Meleșcanu, dosar penal după ce și-a numit fiul vitreg consul la Strasbourg

Ultima actualizare:

    Teodor Meleșcanu s-a ales cu dosar penal după ce și-a numit fiul vitreg consul genral la Strasbourgfoto: arhiva Click!
Teodor Meleșcanu s-a ales cu dosar penal după ce și-a numit fiul vitreg consul genral la Strasbourgfoto: arhiva Click!

Nepotisme la nivel înalt! Ministrul de Externe Teodor Meleșcanu s-a ales cu un dosar penal după ce a fost reclamat că și-a numit fiul vitreg în funcția de consul general la Strasbourg. Reclamația a fost făcută de Bazil Popovici, fost ambasador în Maroc și Portugalia, care spune că a câștigat un concurs în decembrie 2016.

Parchetul general a deschis un dosar penal in rem pentru infracţiunile de abuz în serviciu şi conflict de interese în cazul ministrului de Externe Teodor Meleşcanu, care şi-a numit fiul vitreg consul general la Strasbourg, scrie G4media.ro.Dosarul a fost deschis după ce, pe 25 iulie, profesorul universitar Bazil Popovici, fost ambasador al României în Maroc şi Portugalia, a făcut o plângere penală împotriva lui Meleşcanu în care reclama faptul că nu a fost numit în acest post, deşi a câştigat un concurs în decembrie 2016. “Selectarea subsemnatului pentru postul de la Strasbourg s-a făcut pe baza unor criterii foarte clare: experienţă, proiect de misiune, cunoaşterea mediului cultural, lingvistic, economic şi politic al ţării de reşedinţă (…) Nominalizarea subsemnatului pentru Strasbourg nu s-a făcut printr-un act de voinţă guvernamentală (sau ministerială) şi nici pe criterii politice, deoarece nu am nicio afiliere politică, ci prin concurs deschis şi pe baza unor criterii clare stabilite şi anunţate public”, a arătat profesorul Bazil Popovici în plângerea depusă la Parchet.

Bazil Popovici, în prezent profesor universitar la Universitatea de Vest din Timişoara unde predă cursuri de literatură, cultură şi civilizaţie franceză, a fost consul general al României la Marsillia (1998-2002), consilier de comunicare la Ambasada României la Paris (2002-2005), ambasador al României în Maroc (2005-2011) şi ambasador al României în Portugalia (2011-2016).

Fiul vitreg al lui Teodor Meleșcanu, numit consul la Strasbourg în iunie 2018

Sorin-Adrian Pîrvulescu, fiul soţiei ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu, a fost numit consul general al României la Strasbourg prin hotărâre de guvern, publicată în Monitorul Oficial pe 28 iunie. Hotărârea a fost semnată de premierul Viorica Dăncilă şi contrasemnată de ministrul de Externe Teodor Meleşcanu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
jais flight shutterstock jpg
Biserica Greaca Braila  jpg
harold terens afp jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
image png
caini avion jpg
ion antonescu jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net