Temutul criminal Kostas Passaris vrea să se călugărească. Cum arată după 17 ani de pușcărie!

Ultima actualizare:

    De teamă să nu evadeze, mascații îl țineau pe Kostas Passaris în lanțuri
De teamă să nu evadeze, mascații îl țineau pe Kostas Passaris în lanțuri

Kostas Passaris, supranumit ”Fiara din Balcani”, după crimele oribile pe care le-a comis, s-a căit și vrea să se călugărească. Și nu oriunde ci la o mănăstire de pe Muntele Athos. Uite cum arată bărbatul după 17 ani de pușcărie!

Și criminalii pot deveni pâinea lui Dumnezeu! Ne-o dovedește Kostas Passaris, grecul care a ucis fără milă șapte persoane.

El este autorul a cel puţin trei jafuri pe teritoriul României, în cursul cărora a asasinat cu sânge rece doi oameni, în 2001, la casa de schimb valutar „Petit Bijoux”, din București.

Anterior, fusese condamnat şi în Grecia pentru 18 fapte penale, dintre care cinci omoruri.

În noiembrie 2001, Kostas Passaris, în vârstă acum de 40 de ani, a fost arestat în România și cu toții ni-l amintim în lanțuri, cu privirea plină de ură, gata să sară la gâtul oricărei persoane care-i ieșea în cale.

De 17 ani se află închis la Peniteciarul de maximă securitate Gherla, timp în care și-a schimbat cu totul comportamentul.

Arhimandritul grec Gervasios John Raptopoulos, duhovnicul criminalului cu sânge rece, povestește că acesta se roagă zi lumină și că este gata să devină călugăr pe Muntele Athos.

”Când l-am văzut pentru prima dată, acest copil era chinuit de remușcări și s-a spovedit timp de o jumătăte de oră. I-am dăruit o icoană minunată a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu și i-am spus: “Kosta, asta este o icoană care pe mine mă mișca profund.”  Iar el mi-a răspuns: “Părinte, dă-mi-o să o sarut, dar iartă-mă, n-am s-o păstrez deoarece îmi amintește de mama mea”. Acest copil n-a avut niciodată o mamă. Cred că acum se află pe drumul pocăinței și îi iubește foarte multe pe părinții atoniți. Toate cărțile pe care le citește au în centru pocăința. El este fiul meu duhovnicesc. Regretă trecutul său păcătos și, ca orice oaie neagră, îngenunchează în celula sa îngustă și se roagă pentru iertarea păcatelor sale, nădăjduind ca într-o bună zi să poată îmbrăca haina călugarească și să-și dedice în întregime viața Dumnezeului și Creatorului său”, a mărturisit bătrânul preot, citat de cuvantul-ortodox.ro.

Kostas, alături de duhovnicul lui în curtea Penitenciarului Gherla
Kostas, alături de duhovnicul lui în curtea Penitenciarului Gherla

Se roagă toată ziua în celulă

Acesta are 86 de ani și a fost nominalizat, în 2012, la premiul pentru pace. Lui i se spune sfântul prizonierilor, pentru că și-a dedicat viața pentru a le oferi ajutor deținuților nevoiași.

Potrivit rapoartelor, Kostat Passaris se roagă aproape toată ziua. Se trezește la ora 3.00 ca să citească Utrenia, apoi, câteva ore mai târziu Paraclisul, seara Vecernia și noaptea o încheie cu Pavecernița Mică.

Criminalul este condamnat pe viață, dar avocatul său speră ca în 2021, atunci când va ispăși 20 de ani de petineță, să fie eliberat condiționat. Și în felul acesta să poată ajunge să îmbrace haina călugăriei. 

Preotul grec i-a adus cărți bisericești lui Kostas Passaris la pușcărie
Preotul grec i-a adus cărți bisericești lui Kostas Passaris la pușcărie

Kostas Passaris a crescut la orfelinat

Kostas Passaris este originar din oraşul grec Seress şi este născut din tată grec (Vangelis Passaris) şi mama de origine română. A crescut într-un orfelinat (tatăl său, de asemenea, a fost condamnat pentru atentate cu bombă în Atena), iar traumele din copilărie l-au marcat foarte mult, făcându-l să aibă o personalitate extrem de violentă.

Este arestat pentru prima oară la 13 ani, după ce a rănit grav o persoană cu un cuţit, în cursul unei tâlhării.

La 15 ani este arestat din nou, pentru trafic de droguri. A urmat apoi un lung şir de jafuri armate şi de asasinate.

Passaris, unul dintre cei mai cruzi criminali

În perioada 2000 – 2001, Passaris era considerat unul dintre cei mai plini de cruzime criminali din Grecia. Potrivit relatărilor din presa de la vremea aceea, era liderul unei bande deosebit de periculoase, el şi complicii săi ucigând cinci poliţişti greci.

În februarie 2001 a fost arestat de Poliţia din Atena pentru omor calificat, tentativă de omor şi răpire de persoane, dar a reuşit o evadare spectaculoasă. A simulat o criză de epilepsie şi a fost transportat la un spital, unde doi dintre membrii grupării sale, care se pare că erau de origine română, au deschis focul asupra poliţiştilor, iar Passaris a dispărut la bordul unui autoturism „Lancia”, pe care l-a deturnat din trafic, ameninţându-l pe proprietar cu un pistol.

Câteva luni mai târziu, în august 2001, poliţiştii greci au dat din nou de urma lui, localizându-l într-un apartament din Atena.

A fost organizat un dispozitiv format din 50 de luptători de elită, de la trupele speciale, dar Passaris a reuşit să fugă şi de această dată.

În urma acestui episod, şeful Poliţiei din Grecia şi-a dat demisia. A fost dat în urmărire internaţională prin Interpol, fiind în acea perioadă unul dintre cei mai căutaţi infractori.

După cea de a doua evadare a făcut rost de un paşaport fals şi a venit în România. A fost dat în urmărire internaţională şi presa l-a numit „Fiara din Balcani”.

poi a urmat jaful de la casa de schimb valutar din Galaţi, un jaf armat la Cluj şi dublul asasinat de la Bucureşti, în urma căruia Konstantinos Passaris a fost capturat de poliţiştii români şi încarcerat.

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net