Țeapa de pe litoral: hamsiile sunt o mare păcăleală! Iată ce mănânci de fapt

Ultima actualizare:

    Cei care comandă hamsii în restaurantele de la malul mării mănâncă, de fapt, cu totul altcevaFoto: Pixabay
Cei care comandă hamsii în restaurantele de la malul mării mănâncă, de fapt, cu totul altcevaFoto: Pixabay

De ani buni, protecția Consumatorului le atrage atenția turiștilor care consumă hamsii. Ele reprezintă cea mai populare mâncare de pe litoral, dar de fapt totul este o păcăleală. Nouă din zece localuri de la malul mării pun sănătatea turiștilor în pericol, spun autoritățile care au verificat restaurantele.

De multe ori, mâncarea gătită este ţinută în căldură în restaurantele, șaormeriile și autoservirile de pe litoral. Mai mult, clienții care cumpără cu încredere hamsii, mănâncă fără să știe șprot, un pește mult mai ieftin. Vânzătorii se bazează pe faptul că cei mai mulţi nu ştiu să facă diferenţa între peşti, relatează observator.tv

Cum faci diferența între șprot și hamsii

Șprotul, numit și țață, ciacia, ceacea, este un pește marin mic de 8-16 cm. El este mai ieftin decât hamsia. În general, 1 kg de șprot se vinde cu 10 lei, în timp ce 1 kg de hamsii costă aproximativ 20 de lei. Cei doi pești seamănă, însă au anumite diferențe după care pot fi recunoscuți. Aceștia au gurile diferite, de exemplu. La hamsii este mare, cu o maxilară superioară proeminentă și cea inferioară îngustă. Colțurile gurii depășesc limitele ochilor. Corpul acestui pește este alungit, bruskovatoe, explică topinfoweb.com. Șprotul este mai plat în structură. Cea mai importantă diferență o face gustul. Conținutul de grăsimi este mult mai mare la hamsii, iar compoziția lor este diferită. De reținut că hamsiile sunt sărate fără mirodenii pentru a păstra un gust deosebit.

Citește și

Uite cât te costă să petreci minivacanța de Sf. Maria pe Litoral!

Bacterii periculoase, depistate în apă, într-o stațiune de pe Litoral

image
image
image
image
image
image
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net