Țeapa de pe litoral: hamsiile sunt o mare păcăleală! Iată ce mănânci de fapt

hamsii.jpg

Hamsii
Cei care comandă hamsii în restaurantele de la malul mării mănâncă, de fapt, cu totul altceva
Foto: Pixabay

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

De ani buni, protecția Consumatorului le atrage atenția turiștilor care consumă hamsii. Ele reprezintă cea mai populare mâncare de pe litoral, dar de fapt totul este o păcăleală. Nouă din zece localuri de la malul mării pun sănătatea turiștilor în pericol, spun autoritățile care au verificat restaurantele.

De multe ori, mâncarea gătită este ţinută în căldură în restaurantele, șaormeriile și autoservirile de pe litoral. Mai mult, clienții care cumpără cu încredere hamsii, mănâncă fără să știe șprot, un pește mult mai ieftin. Vânzătorii se bazează pe faptul că cei mai mulţi nu ştiu să facă diferenţa între peşti, relatează observator.tv

Cum faci diferența între șprot și hamsii

Șprotul, numit și țață, ciacia, ceacea, este un pește marin mic de 8-16 cm. El este mai ieftin decât hamsia. În general, 1 kg de șprot se vinde cu 10 lei, în timp ce 1 kg de hamsii costă aproximativ 20 de lei. Cei doi pești seamănă, însă au anumite diferențe după care pot fi recunoscuți. Aceștia au gurile diferite, de exemplu. La hamsii este mare, cu o maxilară superioară proeminentă și cea inferioară îngustă. Colțurile gurii depășesc limitele ochilor. Corpul acestui pește este alungit, bruskovatoe, explică topinfoweb.com. Șprotul este mai plat în structură. Cea mai importantă diferență o face gustul. Conținutul de grăsimi este mult mai mare la hamsii, iar compoziția lor este diferită. De reținut că hamsiile sunt sărate fără mirodenii pentru a păstra un gust deosebit.

 

Citește și

Uite cât te costă să petreci minivacanța de Sf. Maria pe Litoral!

Bacterii periculoase, depistate în apă, într-o stațiune de pe Litoral

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  • Sea Status este aplicaţia pilot pentru turiştii care vin pe litoral în staţiunile Constanţa şi Mamaia şi le arată dacă este bine sau nu să intre în apă fără să îşi rişte viaţa

    Steaguri, salvamari, geamanduri! Acestea erau până acum „sistemele” de siguranţă pentru turiştii care veneau pe litoral. Cei mai mulţi ignoră însă avertismentele şi se avântă în apele mării fără să se gândească la pericole. Autorităţile au observat că atunci când se întâmplă un eveniment grav, mai toţi ţin să imortalizeze momentul cu telefoanele mobile. Tocmai pentru pasionaţii de tehnologie a fost creată aplicaţia Sea Status, care îi informează pe turişti dacă pot intra în mare în siguranţă.

  • Vara este destinată relaxării, însă vedetele noastre reuşesc să îşi facă şi concediul, dar şi meseria deopotrivă. Ionuţ Dolănescu, Dani Oţil, Daniela Gyorfi, Anca Ţurcaşiu şi Axinte îşi rotunjesc veniturile muncind pe litoral. Celebrul fiu al Mariei Ciobanu şi al regretatului Ion Dolănescu a fost surprins de fotoreporterii Click! la o plimbare cu soţia şi fiica pe malul mării. Fără ie, cu burtica dezgolită!

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5

Adevarul