Țeapă cu vile de închiriat de Revelion! Aveți grijă unde vă cazați la munte

Ultima actualizare:

    Ca să aveți un sejur de bun augur, verificați dacă locul unde v-ați făcut rezervare există cu adevărat
Ca să aveți un sejur de bun augur, verificați dacă locul unde v-ați făcut rezervare există cu adevărat

Distracția de Revelion s-a transformat în țeapa anului. Două grupuri din Ploiești au rămas pe dinafară, după ce au închiriat vile care nu existau.

Nu închiriați vile și cabane de pe Internet. Mergeți la fața locului, convingeți-vă că ele există și abia apoi plătiți avansul! Mediul online este plin de țepari.

Mai mulți tineri din Ploiești au dat peste astfel de infractori, care au pus anunțuri pe diverse site-uri că închiriază vilă pentru Revelion pe bani mulți.

”Pe OLX, erau postate fotografii din interior și din exterior, adresa și numărul de telefon al așa-zisului proprietar de la Casa Cornelia, care cerea un avans de 30 la sută din sumă, pe care să-l plătim prin virament bancar. Norocul nostru a fost că am discutat între noi și am stabilit să mergem înainte și să vedem locația. Era în Predeal, pe strada Sofia, 12 bis, la 900 m de pârtie. Am ajuns, dar nu am găsit nimic la adresa respectivă, iar cel cu care am vorbit la telefon ne-a închis în momentul în care l-am anunțat că am ajuns. Ne cerea 1.400 de lei pe noapte pentru 5 camere, adică 7.000 de lei pentru 5 nopți. Anunțul a fost scos între timp”, povestește Any. Periplul căutărilor pe Internet nu s-a oprit aici. Gașca de tineri a mai căutat în două locuri, de pe Valea Prahovei, dar fără succes.


    Așa arată anunțul mincinos de pe OLX
Așa arată anunțul mincinos de pe OLX

    Cabana care nu exista în realitate
Cabana care nu exista în realitate

”Le-am spus din start oamenilor ce am pățit și i-am anunțat că le plătim avansul doar în mână, după ce vedem cabana, dar nu ne-au mai răspuns”, continuă ploieșteanca de 25 de ani.


    Interiorul cabanei
Interiorul cabanei

A dat 3.000 de lei și a stat acasă

Și nu sunt singurii care au pățit așa ceva. Un grup din Ploiești, de data aceasta mascați de la Jandarmerie, a apucat să plătească avansul, pentru a petrece noaptea dintre ani tot la o pensiune de la munte. Doar că în momentul în care s-au dus să vadă camerele, și-au dat seama că locația nu există în realitate.

”Băieții și-au făcut singuri dreptate. Prin mijloace specifice, au aflat adresa individului și s-au dus peste el ca să-și recupereze banii”, ne-au povestit surse din anturajul acestora.


    Camarele arătau foarte bine, tocmai ca să te păcălească repede
Camarele arătau foarte bine, tocmai ca să te păcălească repede

Un tânăr din Dâmbovița a pățit aceeași tărășenie. A găsit pe Internet o vilă de închiriat la Azuga. Pentru 3 nopți i s-au cerut 6.200 de lei și a achitat 3.000 de lei înainte.

Când a ajuns acolo a aflat că poza era dintr-o altă stațiune. Iar polițiștii spun că astfel de cazuri nu sunt izolate și că mulți români au depus plângere ziele acestea pentru că au fost înșelați.

Ce zice Poliția

”De obicei, infractorii folosec cartele preplătite și este greu să-i identifici. Dăm de ei doar dacă omul a achitat printr-un cont bancar. Dacă dau banii din mână, nu se mai poate”, ne-au precizat surse din cadul Poliției Române.

Așa că fiți cu mare băgare de seamă. Astfel de țepe puteți lua în orice perioadă a anului, mai ales acum când mulți pleacă în vacanța de iarnă la munte.

Au rămas fără mașini în Serbia

Un grup de turiști din Timișoara au avut parte de o vacanță cu peripeții. Au plecat să petreacă Revelionul la schi, în stațiunea sârbească Kopaonik.

S-au distrat, iar când s-au trezit și-au dat seama că au rămas fără mașini. Cinci mașini, toate Audi A4, le-au fost furate peste noapte, chiar din parcarea hotelurilor.

“Din spusele polițiștilor și ale monitorilor de schi, este un fenomen nou, iar mașinile se pare că ajung în Kosovo, unde nu există nici un control”, relatează un păgubit pe pagina sa de Facebook. Deşi furtul a fost reclamat la Poliţie, nu s-a luat nici o măsură, aşa că hoţii au revenit a doua noapte și într-o altă stațiune din apropiere, proprietari fiind tot români.

Un alt Audi și un BMW seria 5 au fost sparte, însă n-au putut fi pornite.


    De aici au fost furate autoturismele românilor
De aici au fost furate autoturismele românilor

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net