Tatăl unei victime de la Colectiv, declarații dure la trei ani de la tragedie

Ultima actualizare:

    Ce spune Jean Chelba, tatăl unei victime, despre tragedia de acum trei aniFoto: Inquam Photos Octav Ganea
Ce spune Jean Chelba, tatăl unei victime, despre tragedia de acum trei aniFoto: Inquam Photos Octav Ganea

Mii de oameni s-au strâns în Piața Unirii pentru a comemora pierderea a 64 de persoane în urmă cu trei ani, în incendiul de la Colectiv. Jean Chelba și-a pierdut fiul în clubul Colectiv, și nu crede că s-a schimbat ceva până în prezent.

El a făcut o serie de declarații cutremurătoare, povestind ce s-a întâmplat în urmă cu trei ani atunci când Alex i-a zis că va merge la concertul trupei Goodbye to gravity, unde avea să fie fotograf.

„N-am cuvinte să mulțumesc acestor oameni care au venit în această seară. Mă plec în fața lor pentru a aduce fiecare cu puterea lui un omagiu celor 65 de dispăruți în tragedia de la Colectiv și după aceea. Sunt impresionat de cei care au venit și încă o dată le mulțumesc”, a declarat Jean Chelba, tatăl lui Alex, potrivit digi24.ro.

Alexandru Chelba avea 33 de ani și era acolo pentru a fotografia concertul trupei. După șapte zile în care s-a luptat cu moartea în spital, s-a stins din viață.

„Eram întrebat acum câteva minute ce făceam acum trei ani pe vremea asta. Știam că Alex era puțin răcit și că se pregătea să plece la concert cu toate că i s-a recomandat să stea acasă și să se facă bine, dar a zis: "Sunt prietenii mei și trebuie să merg să particip la filmul lansării lor." Iubea foarte mult muzica. Și muzica, și meseria lui, era devotat meseriei”, a povestit el.

3 ani de la tragedia din Colectiv
3 ani de la tragedia din Colectiv

La „Marșul Chitarelor” s-au adunat aproape două mii de oameni pentru a comemora pierderea suferită în urmă cu trei ani. Jean Chelba este nemulțumit de faptul că, deși România a suferit o tragedie groaznică atunci, lucrurile au rămas la fel ș nu se cunoaște cauza acestui lucru.

„Singura mea speranță în afară de problemele juridice, ar fi să se schimbe ceva în țara asta, în bine. Nu s-a schimbat nimic, nici în sistemul de intervenții, nici în sistemul medical, dimpotrivă, parcă toate se prăbușesc. Dacă analizează cineva sistemul medical din perioada Colectiv și cea de azi o să constate că e în prăbușire. Nu știu de ce. De ce se întâmplă acest lucru și de ce oamenii acceptă. Asta e marea mea problemă, oamenii nu trebuie să accepte lucruri de neacceptat”, a mai spus Jean Chelba.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net