Tatăl polițistului Bogdan Gigină, în lacrimi la Curtea de Apel:”Este momentul să înceapă judecata”

cornel-gigina-tatal-politistului-bogdan-gigina.jpg

Cornel Gigină, și el polițist, vrea să se facă dreptate în cazul morții fiului său, Bogdan Gigină
Cornel Gigină, și el polițist, vrea să se facă dreptate în cazul morții fiului său, Bogdan Gigină

Părinții polițistului Bogdan Gigină își plâng fiul zi și noapte. Și tot ce le-a mai rămas este să-i răzbune mortea. Îl consideră vinovat pe Gabriel Oprea, a cărei coloană oficială o deschidea copilul lor, toamna târziu, pe o ploaie torențială, când nu era vreme de motocicletă. ”Este momentul să înceapă judecata”, a spus tatăl agentului cu lacrimi în ochi, la Curtea de Apel București.

Au trecut cinci ani de la cumplitul accident în care polițistul Bogdan Gigină, care avea doar 28 ani, și-a pierdut viața în coloana lui Gabriel Oprea, pe atunci vicepremier și ministru de Interne.

Tatăl polițistului Bogdan Gigină, în lacrimi la Curtea de Apel:”Este momentul să înceapă judecata”

Nici acum nu a început procesul în care fostul demnitar este acuzat de ucidere din culpă. Ieri, 9 iulie, la Curtea de Apel București a avut loc ultima confruntare dintre acuzare și apărare în procedura de cameră preliminară.

Asta după ce Tribunalul București ajunsese la concluzia că rechizitoriul întocmit de procurori respectă rigorile și a dispus începerea judecății propriu-zise. Ceea ce înseamnă că procesul ar trebui să înceapă și să fie stabilit primul termen.

politistul-bogdan-gigina.jpg

Polițistul Bogdan Gigină a murit la 28 de ani
Polițistul Bogdan Gigină a murit la 28 de ani

”Este momentul să înceapă judecata. Numai noi știm ce este în sufletul nostru ca părinți”, a spus Cornel Gigină, tatăl lui Bogdan, citat de stirileprotv.ro.

Dosarul în care Gabriel Oprea este acuzat de ucidere din culpă a fost plimbat pe la Parchet și prin instanțe, iar părintele polițistului mort la datorie este de părere că a fost tergiversat pentru ca vinovații să nu plătească cu libertatea.

Mama polițistului Bogdan Gigină: ”Oprea, de cinci ani ne spui cât ești de nevinovat”

”O nouă zi, o nouă înfățișare, o nouă dezamăgire... 5 ani de zile fără dreptate, fără justiție! A mai fost un termen la instanță, termen care însă nu va face dreptate acestui dosar, ci doar va stabili unde se judecă! Sunt 5 ani de când avocații inculpatului Oprea, reprezentanții părților responsabile moral și material de decesul fiului nostru, fac contestații la contestații, ca să nu se afle adevărul, evident din acest dosar. Băiatul nostru, Bogdan, a devenit un dosar! Un dosar de nedreptăți vechi de 5 ani! De cinci ani Oprea ne spui cât ești de nevinovat și atunci te intreb: de ce nu dai voie acestui dosar să între pe rol? Sperăm din tot sufletul să se facă dreptate în final, dreptatea noastră din păcate o face doar Dumnezeu!”, a scris Carmen Gigină, mama agentului de la Brigada Rutieră, pe pagina sa de Facebook.

Ce spun procurorii în rechizitoriu despre vinovăția lui Gabriel Oprea

”Concret, începând cu preluarea, la începutul anului 2014, a funcţiei de ministru al Afacerilor Interne, inculpatul Oprea Gabriel a dispus - cu încălcarea dispoziţiilor legale privind însoţirea demnitarilor de către Poliţia Rutieră - însoţirea sa permanentă de către un dispozitiv de Poliţie Rutieră, iar din luna iunie 2015 a dispus ca din acest dispozitiv să facă parte şi un poliţist rutier motociclist. În acest mod, ministrul de Interne de la acea dată, Oprea Gabriel, şi-a conferit, în mod discreţionar, drepturi neprevăzute de cadrul legal, drepturi a căror exercitare a presupus punerea unor poliţişti rutieri în situaţii de risc sporit şi totodată a impus ca deplasarea echipajelor de Poliţie Rutieră să se facă în regim de viteză sporită”, spuneau procurorii.

gabriel-oprea.jpg

Gabriel Oprea este acuzat de ucidere din culpă, în cazul morții polițistului Bogdan Gigină
Gabriel Oprea este acuzat de ucidere din culpă, în cazul morții polițistului Bogdan Gigină

Astfel, aceștia au ajuns la concluzia că Oprea i-a pus pe poliţiştii rutieri, care au executat acţiunea de însoţire, într-o situaţie permanentă de risc sporit, obligându-i să participe la o activitate ce avea un potenţial ridicat de producere a unor evenimente rutiere.

Gabriel Oprea nu se consideră vinovat de moartea polițistului Bogdan Gigină

Dar acesta nu se consideră vinovat și a transmis presei un comunicat în care arată că se întorcea de la o activitate pe linia securității naționale, care avusese loc la o unitate militară din Băneasa și că polițistul a fost atenționat de către colegii de dispozitiv în legătură cu existența gropii în carosabil nesemnalizate.

Pe lângă Gabriel Oprea, mai există alți trei inculpați de la societatea General MPM Impex SRL, inclusiv administratorul firmei, Petre Mazilu.

motocicleta-lui-bogdan-gigina-scoasa-din-groapa.jpg

Motocicleta lui Bogdan Gigină a fost scoasă din groapă cu o macara
Motocicleta lui Bogdan Gigină a fost scoasă din groapă cu o macara

”Referitor la inculpaţii Mazilu Petre şi General MPM Impex SRL, a rezultat că aceştia, cu încălcarea dispoziţiilor legale privind executarea semnalizării rutiere, nu au luat măsuri pentru instruirea angajaţilor cu privire la modalitatea corectă de realizare a semnalizării rutiere aferente lucrărilor executate pe partea carosabilă şi au pus la dispoziţia angajaţilor semne rutiere realizate artizanal, neconforme standardelor de siguranţă, faptă care a avut ca urmare realizarea total necorespunzătoare a semnalizării rutiere aferente unei lucrări executate pe strada Ştirbei Vodă din Bucureşti, în zona în care s-a produs accidentul”, mai scriu procurorii în rechizitoriu.

Bogdan Gigină a căzut cu motorul într-o groapă de 3 metri 

Teribilul accident s-a întâmplat pe 20 octombrie 2015, în jurul orei 19.00, pe Calea Știrbei Vodă, din Capitală. loua cu găleata, era întuneric, iar Bogdan Gigină deschidea cu motocicleta coloana oficială a lui Gabriel Oprea.

Era zorit prin cască, în timp ce gonea pe carosabilul ud cu 84 km/h, după cum s-a stabilit în timpul anchetei, a derapat pe marcajul lucios de la trecerea de pietoni, a pierdut controlul și a ajuns în groapa adâncă de trei metri, săpată pe mijlocul străzii. S-a făcut praf!

 

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/mama-politistului-bogdan-gigina-nu-si-mai-revine-mi-e-dor-de-tine-copilul-meu-nu-mai

https://www.click.ro/news/national/monument-pentru-politistul-bogdan-gigina-parintii-il-plang-neincetatavem-sufletul

 

 

 

 

 

 

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1