Târgul de Oferte Educaționale se va desfășura online. Îți alegi liceul printr-un tur virtual

Ultima actualizare:

    Elevii care termină gimnaziul își vor putea alege liceul din fața calculatorului, printr-un tur virtual
Elevii care termină gimnaziul își vor putea alege liceul din fața calculatorului, printr-un tur virtual

Cea de-a XI-a ediție a Târgului de Oferte Educaționale se va desfășura anul acesta online. Anunțul a fost făcut de primarul Capitalei, Gabriela Firea, care a spus că elevii care termină clasa a VIII-a își vor alege liceul la care vor să învețe printr-un tur virtual.

“Doresc să-i anunț pe toți absolvenții de școli gimnaziale care se pregătesc de Evaluarea Națională, că Târgul de Oferte Educaționale se va desfășura anul acesta online, iar accesul la acest eveniment virtual se va face tot de pe platforma www.hubproedus.ro”, a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Aceasta a precizat că târgul va cuprinde tururi virtuale ale tuturor liceelor bucureștene, cifre de școlarizare, medii de intrare, informații cu privire la transportul în comun spre unitatea de învățământ, dar și alte informații de care orice elev și părinte ar avea nevoie pentru a alege corect și cu responsabilitate liceul unde va dori să studieze.

În plus, edilul a spus că în scurt timp va supune votului Consiliului General un proiect prin care Primăria Capitalei, împreună cu o editură de prestigiu din România, va pune la dispoziție tuturor elevilor și profesorilor din oraș o platformă online unde se vor putea citi toate titlurile importante din literatura românească și universală.

Anul trecut, Târgul de Oferte Educaționale s-a desfășura în perioada 14-17 mai, la nivel național.

Platforma de e-learning realizată de Primaria Capitalei, dezvoltată la nivel național

Primarul general, s-a aflat astăzi, 4 mai, la sediul Proedus-Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive București, unde, începand cu luna martie, a fost implementat un proiect inovativ destinat elevilor din București.

Mai exact, a fost lansată platforma www.hubproedus.ro, care a fost accesată până cum de peste 100.000 de elevi bucureșteni.

”La cererea a sute de elevi și părinți din alte orașe din România, doresc să anunț că în cel mai scurt timp extindem la nivel național această inițiativă a Primăriei Capitalei, care a avut un succes extraordinar. Astfel, toți elevii din Romania vor putea accesa platforma realizată prin Proedus. Pentru aceasta, în ultima ședinta de consiliu general am propus, iar consilierii generali au aprobat, suma de 100.000 de lei necesară achiziției unui server care să susțina accesarea unui numar semnificativ de utilizatori unici, simultan, pe platformă”, a explicat Firea.

Pe această platformă de e-learning lucrează activ aproape 1.000 de profesori din Capitală. Au înregistrat lecții online, audio și video care să completeze programa școlara, astfel încât să-i poată ajuta pe preșcolari, elevi și studenți.

În afara de programă, care presupune lecții de limba romană, matematică, istorie, biologie, chimie, fizică sau limbi str-ine, platforma hubproedus oferă și alte tipuri de cursuri, cum ar fi teatru, cinematografie, dicție sau jurnalism.

image
image
image
image
image
image
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net