Târgul de Crăciun București se deschide pe 1 Decembrie în fața Palatului Parlamentului

Ultima actualizare:

    Târgul de Crăciun de anul trecut din Capitală a fost cel mai mare organizat vreodată în România
Târgul de Crăciun de anul trecut din Capitală a fost cel mai mare organizat vreodată în România

100 de căsuțe, spectacole de muzică și dans din folclorul românesc, concerte, patinoar în aer liber, carusel, un brad gigantic și Casa lui Moș Crăciun. Sunt atracțiile celui mai mare târg de Crăciun din România care își va deschide porțile pe 1 Decembrie în Piața Constituției din București.

Târgul de Crăciun din Capitală va avea de toate pentru toți. Meșteșugarii și artiștii plastici vor împărtăși curioșilor din secretele prelucrării sticlei, lemnului sau realizării decorațiunilor personalizate de Crăciun.

Bradul de Crăciun din acest an va fi decorat cu mii de beculețe colorate și va avea înălțimea de 30 de metri. Cei care vor trece pragul manifestării vor descoperi un stand unde va fi prezentată povestea Nașterii Domnului, Ieslea, pruncul Iisus, fecioara Maria, Iosif, îngerul și cei trei Magi.

Vizitatorii vor fi întâmpinați zilnic, între orele 10:00 și 22:00, cu o varietate de produse: de la ornamente specifice sărbătorilor de iarnă, jucării, accesorii, ii, costume populare, produse naturale de îngrijire, până la produse și preparate realizate după rețete tradiționale românești: prăjituri de casă, cozonaci, dulcețuri, poale-n brâu, plăcinte, sarmale, mămăligă, cârnați, murături, vin fiert, zacuscă, brânzeturi.

O altă atracție va fi ”Casa lui Moș Crăciun”care poate fi vizitată începând cu 1 Decembrie și până în seara de Ajun, între orele 11:00 – 13:00 și17:00 – 22:00. Aici, copiii îi vor putea întâlni pe spiridușii Pachețică, Prăjiturică, Spiridușul Poștaș, Meșterul de jucării și Povestitorul- care îl ajută pe moș sa descopere dorintele copiilor.Moș Crăciun va sosi în Târgul de Crăciun București pe 16 Decembrie

Cei mici sunt invitați să își dezvolte creativitatea la atelierele gratuite organizate în Casa lui Moș Crăciun, pe 2,3, 9 și 10 decembrie, unde vor putea crea diverse ornamente și accesorii personalizate, fie vor avea ocazia de a învăța din tainele caligrafiei pentru a realiza scrisori deosebite cu dorințele lor pentru seara de Ajun. La Fabrica lui MoșCrăciun fiecare atelier cuprinde patru sesiuni a câte 30 de minute fiecare, iar grupele sunt formate din maxim 10 copii

În fiecare an, scena din cadrul Târgului de Crăciun București găzduiește numeroase spectacole de muzică și dans, susținute de cei mai apreciați artiști din România. Ediția din acest an va reuni peste 1.000 de artiști, de la coruri prestigioase, orchestre, grupuri de colindători, interpreți de muzică populară, cântăreți folk, până la trupe rock și pop:Loredana, Smiley, Andra, Direcția 5, Bere Gratis, Voltaj, Horia Brenciu, Paula Seling, Luminița Anghel, Marcel Pavel, Pheonix, Iris, Vița de Vie, Gheorghe Zamfir, Fuego, Ștefan Hruscă, Ducu Bertzi, Orchestra Națională „Valahia”, Corul de Copii Radio, Orchestra „Mundi Colour”, fiind doar câțiva dintre artiștii care vor anima atmosfera serilor de iarnă la Târgul de Crăciun București.

Pentru cei care vor să să ajute copiii aflați în dificultate să se bucure și ei de Sărbători, va fi organizată campania„Dăruiește, fii mai bun! Și tu poți fi Moș Crăciun!”. Perioada de desfășurare este 1 – 20 Decembrie, iar punctul de donare se află la intrarea în Casa lui Moș Crăciun

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net