«Sunt mort, dar totuşi trăiesc»

Ultima actualizare:

    Constantin Reliu nu se poate angaja nicăieri
Constantin Reliu nu se poate angaja nicăieri

Episod incredibil! În 2016, Constantin Reliu, un bărbat de 63 de ani din Bârlad (judeţul Vaslui), a fost declarat mort de instanţele din România, deşi trăia de două decenii în Turcia. Acum, omul a pierdut procesul prin care solicita să-i fie anulată moartea. Motivul: a exercitat prea târziu calea de atac!

Încurcate sunt uneori căile justiţiei! Un bărbat de 63 de ani din Bârlad s-a prezentat în faţa magistraţilor de la Tribunalul Vaslui, cu o solicitare neobişnuită. ”Mă numesc Constantin Reliu, sunt un om mort, dar totuşi trăiesc”, le-a spus el judecătorilor, cărora le-a cerut să anuleze sentinţa din 2016 a Judecătoriei Bârlad, prin care i-a fost declarată moartea, la solicitarea soţiei. Pentru că apelul a fost formulat la aproape doi ani de la pronunţarea sentinţei, Tribunalul Vaslui a respins solicitarea lui Reliu, ca fiind inadmisibilă din punct de vedere procedural. Prin urmare, bărbatul mort în acte, dar cât se poate de viu în realitate trebuie să apeleze la o cale extraordinară de atac prin care să solicite revizuirea sentinţei. 

Pentru că nu are bani şi nu se poate angaja, câtă vreme figurează drept mort, Reliu nu şi-a permis să-şi angajeze un avocat. El a fost reprezentat de un apărător din oficiu, care nici măcar n-ar fi fost prezent în sala de judecată. Bărbatul e revoltat de situaţia în care se află şi se plânge că nu are nici un venit, scrie adevarul.ro.


    Buletinul său a expirat în 2008
Buletinul său a expirat în 2008

Constantin Reliu a plecat la muncă, în Turcia, la începutul anilor ’90 şi ultima dată şi-a vizitat familia în 1999. Pe fondul neînţelegerilor cu soţia, bărbatul a decis să rupă legătura cu familia şi să îşi facă un rost în Turcia, unde lucra ca bucătar. În ianuarie, după ce a fost prins de autorităţile turce cu documentele de şedere expirate, vasluianul a fost expulzat în România. La intrarea în ţară, i-a fost adus  la cunoştinţă faptul că figurează ca fiind mort din 31 decembrie 2003. ”Autorităţile vamale m-au chestionat şase ore, până şi-au dat seama că nu e vorba despre o farsă. Am fost lăsat să merg acasă, iar aici am constatat că familia a împărţit tot ce aveam în comun”, oftează Constantin Reliu. El spune că soţia sa a solicitat declararea decesului pentru a-şi reface viaţa alături de un alt bărbat în Italia.

image
image
image
image
image
image
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net