Strict secret! În Teleorman oamenii sărăceau, amicii lui Dragnea de la Tel Drum se distrau cu fete frumoase!

Ultima actualizare:
Județul Teleorman este unul dintre cele mai sărace din România
Județul Teleorman este unul dintre cele mai sărace din România

„O valiză cu informaţii esenţiale din interiorul corporaţiei Tel Drum, la care procurorii DNA n-au avut acces când au percheziţionat fizic şi informatic sediul firmei, anul trecut, a fost găsită în zona rurală din Teleorman, de către un localnic, chiar pe proprietatea lui“ - anunţă RISE Project pe Facebook.

RISE Project anunţă pe Facebook o serie de dezvăluiri şi face o trecere în revistă a informaţiilor în posesia cărora a intrat. Valiza conţine: un hard negru în care a fost salvat tot conţinutul de 63,39 GB din computerul unui om-cheie de la Tel Drum, mii de facturi, contracte, bilanţuri, devize, procuri, acte constitutive de firme-fantomă, extrase de cont, ordine de plată, documente personale ale unor interpuşi, rapoarte de audit, tabele contabile.

În plus, 14.800 de fotografii şi filmuleţe de la evenimentele companiei cu personajele grupării şi standardul lor de viaţă, documente, selfie-uri, capturi de ecran cu discuţii - majoritatea provenind din backup-ul mai multor telefoane. dar şi 54.710 mailuri şi ataşamentele de pe adresa de serviciu.În aceeaşi valiză se afla şi o tabletă Samsung care i-a aparţinut directorului general Tel Drum, Petre Pitiş, precum şi o agendă cu 980 de numere de telefon strânse în ultimii ani: „Băsescu”, „Hrebe”, „Dăncilă”, „Bănicioiu”, „Pieleanu”, „L I V I U”. De asemenea, valiza conţinea şi un stick de memorie cu informaţii de lucru ale unei şefe de gestiune din Tel Drum, procese verbale cu lucrări edilitare recepţionate şi fotografii din companie, peste o mie de hârtii.

Documentul care demonstrează cum a căpușat județul Teleorman firma în spatele căreia ar fi Liviu Dragnea

Jurnaliștii de la RiseProject au publicat un document clasificat care ar aparține Direcției Generale de Protecție Internă și care demonstrează legătura lui Liviu Dragnea cu firma Tel Drum.

Este pentru prima oară când un document secret al unei instituţii ce aparține statului român îl prezintă pe Dragnea că fiind principalul acţionar al Tel Drum. Reprezentanţii DGPI susţin însă că „presupusul document” publicat de instituţia de presă nu ar aparţine serviciului.

Liviu Dragnea a dezvăluit că iubește o tânără blondă
Liviu Dragnea a dezvăluit că iubește o tânără blondă

În raportul atribuit „Doi şi-un Sfert”, ofiţerii DGPI ar arăta că, iniţial, Tel Drum a fost preluată fraudulos de Liviu Dragnea de la stat, scrie RISE Project. Apoi, timp de peste un deceniu, acesta şi-a atribuit majoritatea contractelor publice de asfaltare şi deszăpezire prin intermediul unor licitaţii trucate.

La vedere, însă, de corporaţia Tel Drum se ocupă prieteni ai lui Dragnea din tinereţe, mai arată RISE Project. Este vorba despre omul de afaceri Marian Fişcuci, fostul deputat Adrian Simionescu, cumnatul lui Dragnea, Florinel Marinaş, fostul preşedinte al Companiei Naţionale de Drumuri Cristian Duică, directorul general al Tel Drum Petre Pitiş. Ofiţerii serviciului secret din Ministerul de Interne ar mai fi descoperit că Tel Drum ar fi finanţat ilegal campaniile electorale în care s-a implicat Liviu Dragnea. E vizată perioada 2008 – 2009, când au avut loc alegeri locale, legislative, prezidenţiale.

Afirmațiile din document sunt devastatoare pentru Liviu Dragnea: 

  • liderul PSD este deținătorul majoritar al acțiunilor la purtător de la SC Tel Drum SA, societate comercială care, în perioada 2000 - 2010, a obținut prin licitații trucate majoritatea fondurilor guvernamentale existente la nivelul Consiliului Județean Teleorman
  • însăși cumpărarea SC Tel Drum SA de către Dragnea s-a făcut prin mijloace frauduloase

Documentul vorbește despre un grup cu o activitate infracțională și acuză că Liviu Dragnea a făcut parte din această societate după ce în anul 2000 a fost ales președinte al Consiliului Județean Teleorman. 


    Liviu Dragnea a dezvăluit că iubește o tânără blondăFoto: arhivă Click!
Liviu Dragnea a dezvăluit că iubește o tânără blondăFoto: arhivă Click!

Printr-o schemă financiară și cu largul concurs al membrilor Consiliului Județean Teleorman, compania care era a statului a ajuns în proprietatea lui Marian Fiscuci, care a plătit pentru ea 8 miliarde de lei deși, în realitate, ar fi valorat 20 de miliarde de lei!

Această companie a primit din partea Consiliului Județean condus de Liviu Dragnea numeroase contracte de infrastructură - asfaltări, întreținere, diverse lucrări de reabilitare și consolidare. Numai în anul 2006, Tel Drum a câștigat de pe urma acestor contracte 17.183.149 de lei! Suma crește fabulos în anul 2007, valoarea contractelor ajungând la 73,921,975 de lei!

Interesant este că, deși Tel Drum a achiziționat un utilaj special pentru asfaltare, acesta nu a fost niciodată folosit, folosind, în realitate, o tehnologie mult mai ieftină: pur și simplu se turna bitum și atât iar grosimea lui era mai mică decât cea prevăzută în contracte. 

Ce este Dosarul Tel Drum

n noiembrie 2017, Liviu Dragnea a fost pus sub acuzare în dosarul Tel Drum, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul. 

Potrivit procurorilor, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a iniţiat un grup infracţional organizat care acţionează şi în prezent şi din care au făcut şi fac parte funcţionari ai instituţiilor din administraţia publică şi persoane din mediul de afaceri. Grupul iniţiat în anul 2001 avea ca principal scop obţinerea frauduloasă a unor sume importante din contractele finanţate din fonduri publice , prin comiterea unor infracţiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, spun procurorii DNA.Potrivit procurorilor, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a iniţiat un grup infracţional organizat care acţionează şi în prezent şi din care au făcut şi fac parte funcţionari ai instituţiilor din administraţia publică şi persoane din mediul de afaceri. Grupul iniţiat în anul 2001 a vizat obţinerea frauduloasă a unor sume importante din contractele finanţate din fonduri publice, prin comiterea unor infracţiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, spun procurorii DNA. Prejudiciul în acest dosar este de 30 de milioane de lei prin abuz în serviciu şi de 20 de milioane de euro prin fraudarea fondurilor europene.De asemenea, DNA a anunţat că liderului PSD, Liviu Dragnea, i-a fost pus sechestru asigurător şi poprire pe toate bunurile, până la concurenţa sumei de peste 127,5 milioane de lei, în dosarul Tel Drum.

Județul Teleorman, polul sărăciei din România

Conform Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), Teleormanul are cei mai mulţi şomeri din ţară, având o rată de 11 la sută, mai mult decât dublă faţă de rata de la nivel naţional care este de circa 5 la sută. Aproximativ 19.000 dintre teleormăneni figurează în evidenţele ANOFM, iar 80 la sută sunt şomeri doar cu numele, întrucât nu mai beneficiază de indemnizaţie.


    Județul Teleorman este unul dintre cele mai sărace din România
Județul Teleorman este unul dintre cele mai sărace din România

Cele mai recente date statistice ale Ministerului Muncii, de la jumătatea acestui an, arată că tot în Teleorman se găsesc cei mai mulţi asistaţi social.La o populaţie de circa 380.000 de locuitori,11.175 de teleormăneni trăiesc din mila statutului. Procentual, judeţul are o rată a asistaţilor social de 2,9 la sută, dublă faţă de cea de la nivel naţional (1,1 la sută). Cea mai mare pondere în rândul categoriilor sociale din Teleorman o reprezintă pensionari. Potrivit statisticilor aproximativ 100.000 de teleormăneni sunt pensionari. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image png
turista vulcan jpg
image png
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Mediafax jpg
Marcel Ciolacu fb jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net