Stenograme în scandalul Colectiv. Cum i-a încurcat Sorina Pintea pe Raed Arafat şi Nicolae Bănicioiu

Ultima actualizare:
Ministrul sănătății Sorina Pintea
Ministrul sănătății Sorina Pintea

Scandalul stenogramelor Colectiv se amplifică. O înregistrare a unei discuţii între ministrul Sănătăţii Sorina Pintea şi victimele şi familiile celor ucişi la Colectiv complică lucrurile. În cadrul acestei convorbiri ministrul Pintea dă de înţeles că a deranjat interesele lui Raed Arafat şi Nicolae Bănicioiu trimiţând instanţei de judecată documente legate de intervenţia de atunci.

Înregistrarea a fost publicată duminică de Libertatea şi se referă la o discuţie care a avut loc în 4 octombrie, la sediul Ministerului Sănătăţii.

În cadrul acelei discuţii, câțiva reprezentanți ai victimelor de la clubul Colectiv i-au spus Sorinei Pintea despre problemele pe care le întâmpină răniții și despre întârzierea cu care noua anchetă a Parchetului înaintează, „pentru că nici acum nu au ajuns la procurori documentele în care se vede că nu s-au consemnat evenimentele din timpul zborurilor”.


    Ministrul sănătății Sorina Pintea FOTO: Click!
Ministrul sănătății Sorina Pintea FOTO: Click!

Sorina Pintea le-a replicat: „Vă rog eu frumos să nu-mi mai spuneți de documente că și așa mi-a reproșat și Bănicioiu și Arafat că am dat documente la instanță fără să-i anunț!” În acel moment, Monica Althamer din grupul Colectiv, spune: „E negociabil? (n.r. Să fie date documentele) Că noi știam că nu, dacă le cere instanța”. Ministrul Pintea a replicat: ”Nu e vorba de negociabil ”corect era să știm și noi” (n.r. se referă la ce i-ar fi reproșat Bănicioiu și Arafat, că n-au știut)”. Cei din grupul Colectiv înregistrau discuția ca să o ofere și colegilor lor care nu au fost prezenți. Când au auzit fraza cu Bănicioiu și Arafat, au considerat-o de interes public și au depus înregistrarea la Parchet.

Citeşte şi:

Prima reacție a lui Raed Arafat, după imaginile din Colectiv ținute ascunse. De ce a spus că nu va da explicații momentan

Șefii ISU, audiați după imaginile ascunse ale tragediei din Colectiv?

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net