Spitalul modular de la Lețcani se închide din nou. Unde vor fi mutați pacienții

Ultima actualizare:

    Spitalul modular Lețcani este cel mai mare din România dar este și cel mai controversat
Spitalul modular Lețcani este cel mai mare din România dar este și cel mai controversat

Cea mai controversată instituție medicală din România, Spitalul modular Lețcani urmează să fie din nou închis după ce a fost deschis pe 12 octombrie 2021. Faptul că nu poate fi rezolvată fără riscuri problema frigului din saloane, a determinat autoritățile să ia decizia mutării celor peste 80 de pacienți la Spitalul de Recuparere din Iași, devenit unitate Covid.

În cele două săptămâni scurse de la deschiderea Spitalului modular de la Lețcani, cel mai mare din țară, au existat mai multe sesizări privind frigul din rezervele unde stau pacienții. Odată cu temperaturile scăzute, în containerele care adăpostesc pacienții Covid a început să se resimtă frigul de afară, astfel s-a propus închiderea unității mobile. 

Spitalul de Recuperare din Iași era luni în ample lucrări de extindere și modernizare, făcute pe repede-înainte pentru a fi aduși cât mai repede primii pacienți mutați de la Lețcani. Vor fi operaționalizate deocamdată 40 de noi paturi de Anestezie și Terapie Intensivă scrie bzi.ro. Se fac mai multe modificări pentru extinderea instalației de oxigen și crearea condițiilor optime pentru extinderea numărului de paturi la terapie intensivă. Astfel, Spitalul de Recuperare din Iași va deveni în întregime unitate COVID-19. Pe 24 octombrie, la Spitalul mobil de la Lețcani erau ocupate peste 40 de paturi ATI și alți 40 de pacienți erau internați cu forme medii. 

Spitalul de la Lețcani a fost preluat de ISU Iași  

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Iași a preluat spitalul mobil de la Lețcani de la Asociația Euronest. Unitatea medicală destinată tratării bolnavilor de COVID-19 a rămas cu ușile închise din ianuarie 2021, după ce a funcționat doar câteva luni, timp în care au fost constatate multe deficiențe, unele nerezolvate nici în prezent. În patru luni de funcționare au fost tratați 450 de bolnavi COVID.  

Citiți și

Celebrul spital mobil de la Lețcani a primit vineri primii pacienți. De ce unitatea medicală a stat goală luni de zile

Spitalul mobil de la Leţcani, redeschis. Au fost internați primii patru pacienţi cu COVID

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net