Spitalul de Pneumoftiziologie din munţii Gorjului a fost reabilitat

spital_copy.jpg

Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu“ din Runcu
Foto: Facebook / Sanda Cioca

Transformare spectaculoasă! Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu“ din comuna Runcu (Gorj), construit în urmă cu 85 de ani, la iniţiativa soţilor Arethia şi Gheorghe Tătărăscu (fost prim-ministru al României), a devenit, în urma investiţiilor derulate în ultimii ani, o unitate medicală modernă.

Conducerea unităţii medicale din zona Munţilor Vâlcan arată că, începând cu 2015, au fost alocate fonduri de şase milioane lei pentru reabilitare, achiziţii de echipamente medicale şi instalare de ascensoare.

„Mobilierul este complet nou. Au fost cumpărate echipamente medicale performante - un aparat de radiologie digital şi un ecograf. Fondurile provin de la bugetul local al Consiliului Judeţean Gorj, bugetul de stat şi din bugetul propriu al spitalului“, arată Ion Ciochină, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie.

Mai mult, în acest an, printr-un proiect finanţat cu fonduri europene, spitalul va beneficia şi de computer tomograf, concentratoare de oxigen şi monitoare pentru funcţii vitale.

Aproximativ 100 de pacienţi sunt internaţi acum în unitatea medicală, capacitatea spitalului fiind de 220 de paturi.

„În prezent suntem spital suport COVID-19. Mai tratăm şi persoane care suferă de TBC. Am pregătit şi un program de recuperare medicală post-COVID-19“, explică managerul Ion Ciochină. Sanatoriul de la Dobriţa, cum era denumit în trecut, are şi o salină, benefică în cazul afecţiunilor pulmonare.

Loading...