Spitalizare record: o femeie bolnavă de coronavirus a fost externată după 60 de zile

pacienta-spital.jpg

Femeie internată în spital
Femeia nu a avut o formă gravă a bolii

60 de zile pe un pat de spital. Atât a stat internată o femeie din Iași, infectată cu noul coronavirus. Pacienta a bătut toate recordurile, fiind cea mai lungă spitalizare de la Spitalul de Boli Infecțioase. Luni, 29 iunie, după două luni care au trecut ca doi ani, femeia a ajuns, în sfârșit, acasă.

O femeie din Iași, bolnavă de coronavirus, a fost externată după 60 de zile

Pacienta bolnavă de Covid-19 nu a avut o formă gravă, ci una medie. Se simțea bine de mai mult timp, însă testele pe care le făcea aveau tot rezultate pozitive. Practic, și la capitolul teste realizate, pacienta a bătut toate recordurile: „În total, au fost 16 teste, din păcate. Nu a putut fi externată până nu s-au obținut două rezultate negative. Deși starea de sănătate din punct de vedere al infecției cu SARS-CoV2 nu punea probleme, a durat foarte mult până s-a negativat. Fiind vorba de dializă, pacienta nu s-ar fi încadrat în prevederile ultimului ordin ministerial privitor la externarea asimptomaticilor şi formele uşoare ale bolii”, a declarat pentru Adevărul Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iași. 

În weekend-ul 27-28 iunie, la spital, dar și la laboratorul Universității de Medicină și Farmacie din Iași, au fost efectuate 500 de teste. De la începutul pandemiei și până acum, la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași au fost internați 1.380 de pacienți, cu vârste cuprinse între 4 luni și 95 de ani. 62 dintre aceștia au murit.

Femeia din Iași nu este singura care a stat atât de mult timp în spital. În urmă cu două săptămâni, presa internațională relata cazul americanului Michael Flor, care a avut 62 de zile de spitalizare. La final, a primit o factură de 181 de pagini, ce cuprindea cheltuieli de spitalizare în valoare de 1,1 milioane de dolari. Din fericire, suma nu a trebuit achitată de pacient.

Loading...
 
 

Citește și