Spitalele, școlile și 56.000 de locuințe din Timișoara au rămas fără căldură și apă caldă

timisoara.jpg

piata din timisoara
Situaţie de criză la Timişoara, după ce E.ON a oprit robinetul de gaz pentru Colterm
foto: Shutterstock

"O să fie câteva lucruri grele de anunțat. Acum câteva minute, compania Delgaz a oprit distribuția gazului pentru CET Centru și compania E.ON a sistat furnizarea gazului pentru Colterm. Noi am stat până acum două ore în negocieri cu un furnizor de gaz, care din păcate, a dat răspuns negativ”, a declarat primarul Dominic Fritz.

În Timișoara, în jur de 50.000 de gospodării vor rămâne fără căldură și, și mai rău, înseamnă că toate spitalele vor rămâne fără căldură și fără apă caldă. Situația este, din fericire, mai bună la spitalul Victor Babeș, care are centrală proprie, la fel și Maternitatea Odobescu.

”Vom face tot posibilul pentru a reporni căldura în cel mai scurt timp. Fac apel către furnizorii de gaz din România, mai ales către companiile de stat, Romgaz, Electrica, să ne ajute în această situație. Toți cei care pot încuraja aceste companii să furnizeze gaz să o facă.

Sunt dezamăgit de decizia E.On după ani de zile în care Timișoara a plătit facturi, până săptămâna trecută nu am acumulat datorii. Am început să plătim 10 milioane datorii din trecut”, a mai spus primarul Fritz, potrivit Digi24.

Instanța a deschis procedura de insolvență pentru Colterm

”Colterm a vândut căldura și apa caldă la un preț mult sub prețul producției, asta ne-a adus aici, diferența între costul producției și banii încasați: diferența a fost rostogolită în vitor, a fost lăsat ca datorii, ăsta e motivul pentru care s-a intrat acum în insolvență în contextul acestor creteri masive la prețul gazului.

Cred că soluțiile nu trebuie să cunoască culoare politică. Colegii din Parlament ămi spun că e un oarecare consens că aici e o situație în care trebuie să intervină și Guvernul", a explicat primarul Dominic Fritz.

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5