SuperLună şi ploaie de stele. Cum ne afectează aceste fenomene uimitoare

Ultima actualizare:

    Puteţi vedea de oriunde SuperLuna, duminică, după ora 21.00
Puteţi vedea de oriunde SuperLuna, duminică, după ora 21.00

Pasionaţii de astronomie şi de fotografie se vor bucura de imagini spectaculoase pe cer, în acest weekend. Duminică, Luna va fi perfect plină şi va străluci mai mult decât este normal. O dată cu SuperLuna, va fi o ploaie de stele.

La fiecare 14 luni, astrul ceresc se află la cea mai mică distanţă de Pământ. Mai precis, la o distanţă de 357.040 km de Terra. Duminică, Luna va fi 100% plină şi se va afla în punctul cel mai apropiat de Pământ.

Aşadar, în 10 august vom vedea o Superlună, după ora 21, de oriunde este cer senin. Va străluci foarte puternic, va părea cu 14% mai mare decât de obicei şi va fi „la concurenţă” cu Perseidele, cel mai celebru curent de meteori, când cerul va fi străbătut de până la 80 de „stele căzătoare” pe oră.

Perseidele, cel mai celebru curent de meteori, când cerul va fi străbătut de până la 80 de „stele căzătoare” pe oră
Perseidele, cel mai celebru curent de meteori, când cerul va fi străbătut de până la 80 de „stele căzătoare” pe oră

Următoarele SuperLuni, până în 2020, vor avea loc: septembrie 2015, noiembrie 2016, ianuarie 2018, februarie 2019 şi aprilie 2020.

În timpul fenomenului de SuperLună, Pământul, Soarele şi Luna sunt aliniate, Terra aflându-se între Lună şi Soare. Forţele grativaţionale exercitate pe Terra de Lună şi Soare duc la creşterea şi scăderea mareelor, fapt care i-a determinat pe unii să creadă că există o legătură între SuperLună şi calamităţile naturale, precum cutremure, tsunami, inundaţii, taifunuri şi cicloane.

În ciuda scenariilor apocaliptice, cercetătorii de la NASA au anunţat că nu au descoperit nici o legătură directă între dezastrele naturale de pe Terra şi apropierea Lunii.

Discuţia despre această superstiţie a fost reluată în 2011, când o dată cu apariţia SuperLunii, în luna martie, a avut loc cel mai mare dezastru din ultimii ani: cutremurul şi tsunami-ul care au lovit Japonia şi au ucis 13.000 de persoane. Cu câteva săptămâni înainte, un cutremur de 6,3 pe Richter a lovit oraşul Christchurch, din Noua Zeelandă, şi a făcut sute de victime. Tot în „perioada neagră” s-a petrecut cea mai mare erupţie din ultimii  ani a vulcanului Kilauea din Hawaii. La o zi distanţă, în insulele Solomon, a avut loc un cutremur de 6,6 pe Richter.

Iată ce scrie în Biblie despre sfârşitul lumii

Apocalipsa 6:12-14: „12. Şi m-am uitat când a deschis pecetea a şasea şi s-a făcut cutremur mare, soarele s-a făcut negru ca un sac de păr şi luna întreagă s-a făcut ca sângele. 13. Şi stelele cerului au căzut pe pământ, precum smochinul îşi leapadă smochinele sale verzi, când este zguduit de vijelie. 14. Iar cerul s-a dat în lături... şi toţi munţii şi toate insulele s-au mişcat din locurile lor.”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net