Specialiștii avertizează că măștile fashion nu ne protejează împotriva SARS-CoV-2

masca.jpg

femeie cu masca
Specialiştii Asociaţiei Pro Consumatori atrag atenţia că măştile fashion, purtate de unul din cinci români, nu oferă protecţie împotriva bacteriilor şi virusurilor
foto: Shutterstock

Una din cinci măşti folosite de români este mască fashion. Asociaţia Pro Consumatori, organizaţie de utilitate publică, membră a Organizaţiei Europene a Consumatorilor, avertizează că acestea nu oferă protecţie împotriva bacteriilor şi virusurilor, ci doar împotriva inhalării prafului, polenului şi a picăturilor mari de salivă.

Asociaţia Pro Consumatori (APC) atrage atenţia Ministerului Sănătăţii că în România se vând măşti de protecţie care induc în eroare consumatorii în privinţa protecţiei asigurate de aceste produse împotriva SARS-CoV-2.   Asociaţia solicită instituţiilor statului român cu atribuţii pe zona supravegherii pieţei să verifice măştile de protecţie respiratorie atât din punct de vedere al etichetării, cât şi din punct de vedere al îndeplinirii parametrilor asumaţi de producător prin intermediul etichetei sau al ambalajului colectiv.

 

Citește pe adevărul.ro ce transmite Asociația Pro Consumatori

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1