Soţia medicului-erou de la Neamț, contre cu ministrul Nelu Tătaru

catalin_denciu_copy.jpg

Medicul Cătălin Denciu a fost coleg de facultate cu Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Printre persoanele care trec prin momente foarte grele din cauza incendiului catastrofal de la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Urgenţă din Piatra Neamţ se află şi soţia medicului Cătălin Denciu. Doctorul a încercat să salveze din flăcări pacienţii şi a suferit arsuri profunde, astfel că a fost transferat în Belgia.

Alina Denciu, medic ginecolog la Spitalul Judeţean Neamţ, consideră că o declaraţie a lui Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, despre doctorul-erou, n-a fost oportună, întrucât ea nu fusese înştiinţată. 
Prin urmare, doctoriţa i-a interzis oficialului guvernamental să mai ofere presei detalii despre evoluţia stării de sănătate a soţului, fără ca ea să fie informată în prealabil, scrie adevărul.ro. 
„Îi spusesem că poate să dea informaţii despre starea lui Cătălin, dar de acum înainte am să-i interzic acest lucru“, a punctat Alina Denciu, după ce a aflat că ministrul Tătaru afirmase, pentru Digi24, că un test COVID-19 efectuat la Spitalul Floreasca, în cazul lui Cătălin Denciu, a ieşit pozitiv. 
Alina Denciu, care vorbise în acea zi cu ministrul, dezvăluie că demnitarului nu i s-a spus nimic despre acest lucru. Medicul ginecolog a încercat să afle mai multe de la Spitalul Floreasca, unde fusese dus rănitul înainte de decolarea spre Belgia. 
„Am o colegă la Floreasca şi mi-a trimis un mesaj. Cei de acolo au spus că testul a fost contaminat“, a povestit soţia medicului din Piatra Neamţ.
Pe marginea acestui subiect a avut o intervenţie şi premierul Ludovic Orban, care a informat că, la spitalul din Belgia, rezultatul testului a fost negativ. 
„Probabil la Spitalul Floreasca nu a fost test de tip RT-PCR, pentru că nu au avut timpul necesar de procesare, posibil să fi fost un test antigen. Domnul doctor Denciu a avut virusul şi s-a vindecat, iar ca atare are anticorpi, deci probabilitatea de a fi pozitiv era foarte mică. Din informaţiile pe care le avem din Belgia, testul de tip RT-PCR este negativ“, a detaliat Orban. 

nelu_tataru_-_medalion_copy.jpg

Doctoriţa Alina Denciu i-a interzis ministrului Nelu Tătaru să mai ofere informaţii despre starea lui Cătălin, internat în Belgia

Coleg de facultate şi prieten cu ministrul Sănătăţii, Cătălin Ioan Denciu era medic de gardă la ATI în ziua fatidică şi a încercat să stingă flăcările izbucnite în urma unui scurtcircuit la un injectomat (aparat de dozare a medicamentelor pentru bolnavi) şi să scoată din salon pacienţii. 
În urma incendiului au murit sâmbătă 10 persoane internate. Denciu a suferit arsuri grave pe 40% din suprafaţa corpului, după cum s-a spus iniţial, dar se pare că este vorba de 70%. 
Doctorul-erou a fost transferat la Spitalul Floreasca din Bucureşti, iar apoi, tot pe calea aerului, în Belgia, la Spitalul Militar „Regina Maria Astrid”.

Unul dintre pacienţii transferaţi la Leţcani a decedat

Medicii ieşeni au anunţat că numărul victimelor provocate de incendiul de la Secţia ATI a Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ a crescut. 
Unul dintre cei şase pacienţi transferaţi la Spitalul Modular din Leţcani a murit. Anunţul a fost făcut de medicul Carmen Dorobăţ, managerul Spitalulului de Boli Infecţioase din Iaşi, care are în subordine şi unitatea modulară. 
“Cu regret trebuie să anunţăm că a decedat un pacient din cei şase de la Neamţ. Este vorba de o femeie de 72 de ani, cu multiple comorbidităţi”, a transmis  Dorobăţ. Alţi cinci pacienţi, toţi în stare extrem de gravă, se află internaţi la Leţcani.

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5