Soția lui Ion Iliescu, revoltată de o „știre falsă” despre pensia ei! Cât încasează

ion-si-nina-iliescu.jpg

nina iliescu ion iliescu
Nina Iliescu, revoltată că anumite surse de presă au răspândit "știri false" despre pensia ei
Foto: arhivă personală

Soția lui Ion Iliescu a rupt tăcerea și a vorbit în mediul online despre o „știre falsă” în care se vorbește despre faptul că ar încasa o pensie exorbitantă. Nina Iliescu, profund deranjată de exagerare, a scris pe blogul fostului președinte al României ce pensie încasează de fapt.

Într-una dintre rarele delcarații publice, soția lui Ion Iliescu a ținut să precizeze că anumite surse de presă n-au făcut decât să răspândească o „știre falsă” menită să inducă în eroare publicul și așa înverșunat pe fostul președinte:  "Intervin foarte rar în spațiul public. Discreția a fost alegerea mea. Dacă fac asta acum, este pentru că mă simt obligată cu o explicație colegilor mei de muncă, atâția câți mai sunt în viață", scrie Nina Iliescu, pe blogul soțului său.

Ea este revoltată de faptul că respectiva sursă de presă preia la a treia mână, cum s-ar spune, o știre tocmai din 2008, una total eronată, care menționează că Nina Ilienscu ar încasa o pensie lunară de 10.600 de lei.

img_4191.jpg

nina iliescu pensie
Chitanța primită de Nina Iliescu, după încasarea pensiei pe luna ianuarie 2018
Foto: ioniliescu.wordpress.com

"[...] Venitul meu din pensie era de fix 10.600 de lei. Pe an! Scrie negru pe alb! Adică circa 900 de lei pe lună. Da, din păcate asta era pensia foștilor mei colegi, cercetători «într-un domeniu atipic», coroziunea metalelor, deși autoturismele domniilor lor jurnaliștii au a ne mulțumi", adaugă indignată fosta Primă Doamnă a României.

Acest lucru "ne arată că da, producția de «fake news», știri false pe românește, este o industrie cu viitor. Din păcate… Nu, pensia mea nu a crescut ca în povești, ci s-a mărit, conform legii, în ultimii zece ani, până la o sumă lunară care depășește cu puțin 2000 de lei. Colegii mei n-au a se minuna: mărirea de pensie din presă nu e mărire, e doar știre falsă, și dovadă de «profesionalism» jurnalistic", scrie Nina Iliescu pe platforma online.

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1