Sorina Pintea, cu lacrimi în ochi, despre lupta cu boala: «Pe fiica mea de 3 ani și jumătate nu pot să o abandonez»

Ultima actualizare:

    Sorina Pintea a lăcrimat când a povestit despre fetița ei adoptatăfoto: captura video Antena 3
Sorina Pintea a lăcrimat când a povestit despre fetița ei adoptatăfoto: captura video Antena 3

O serie de gânduri negre s-au strâns în ultimele luni în mintea Sorinei Pintea, fostul ministru al Sănătății, care se luptă cu o boală autoimună gravă. Invitată la Antena 3, lni seară, Sorina Pintea a făcut mărturisiri emoționante despre perioada critică prin care a trecut și cum a reușit să depășească momentele grele. Ea a povestit cine i-a fost sprijin în acest timp.

Puțini știu că fostul ministru al Sănătății este mama unei fetițe înfiate. Sorina Pintea a povestit în urmă cu o săptămână motivele care au făcut-o să se retragă din spațiul public, boala autoimună de care suferă fiind principala cauză. Luni seara, după multe luni de absență de la tv, fostul ministru, acum pacient în sistemul sanitar de stat, a explicat cu lacrimi în ochi că nu i-a fost ușor să afle diagnosticul de dermatomiozită și nici să suporte tratamentul șoc cu cortizon și mai apoi cu imunoglubuline.

Sorina Pintea, alături de copii
Sorina Pintea, alături de copii

"Cel mai greu este să accepți că ți se întâmplă ție și că trebuie să lupți. Sper să nu se supere copiii mei mai mari pe mine. M-a ajutat copilul cel mic, pentru că este lângă mine. Este fetița mea pe care am adoptat-o. Mi-am spus că nu mai am voie să o abandonez și eu. Ea mi-a spus că vrea să alergăm împreună și să ne jucăm. Vrea să se facă doctoriță când va fi mare ca să aibă grijă de mami. Are 3 ani și jumătate, dar este foarte înțeleaptă. Toată familia a fost lângă mine. Am apreciat că nu m-au tratat ca și cum aș fi un om bolnav. M-au tratat absolut normal și au avut o răbdare extraordinară cu mine", a spus Sorina Pintea cu lacrimi în ochi.

Ce regim urmează Sorina Pintea în boala autoimună

Sorina Pintea urmează tratament cu imunoglobuline și răspunde bine la medicație. Și-a schimbat stilul alimentar și rezultatele bune au început să apară. "Am fost un pacient extrem de disciplinat. Primele 30 de zile am ținut și un regim drastic. Mănânc trei mese, foarte multe legume și fructe, ananas, papaya, mango, avocado, doar carne de curcan și de vită, pește, foarte puțină carne de pui, dar doar de casă, două ouă pe săptămână.Nu mănânc sărat și n ici nu consum foarte multe dulciuri. Din păcate trebuia să fac asta mai demult mai ales că dețineam portofoliul Sănătății. Am ajuns la concluzia asta mai târziu că trebuie să am grijă și de mine. Puțini știu că soia prăjită în cuptor ajută să combați efectele secundare atunci când faci tratament cu imunoglobuline. Medicii au acționat rapid cu tratamentul și boala este sub control. Începuse plămânul să fie afectat, dar acum nu mai sunt probleme. Nu mi-a afectat inima și nici esofagul", a mai spus fostul ministru la Antena 3.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net