Sorin Lavric, lider al Alianței pentru Unitatea Românilor, concediat de Uniunea Scriitorilor pentru afirmațiile dintr-o carte

sorin-lavric.jpg

Sorin Lavric este ideologul AUR
Sorin Lavric a absolvit două facultăți la stat în București: medicină și filozofie
Citeste tot despre: 

Medicul-filozof Sorin Lavric, considerat ideologul Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), partidul-surpriză al alegerilor legislative a rămas fără serviciile de la Uniunea Scriitorilor. Motivul? Afirmațiile misogine și xenofobe făcute de noul senator de Neamț în cartea”Decoct de femeie”apărută în 2019

Sorin Lavric este scriitor şi doctor în filosofie și a căpătat notorietate în urma unor comentarii rasiste, sexiste şi ofensatoare la adresa femeilor şi a minorităţilor. Până astăzi la prânz, Sorin Lavric era redactor la „România literară”, director de programe și relații publice la Uniunea Scriitorilor.

 

De ce și-a supărat Sorin Lavric șefii din Uniunea Scriitorilor

 

Deși a scris mai multe cărți de filozofie, majoritatea publicate la Editura Humanitas, Sorin Lavric nu a atras atenția nimănui, nicăieri. Acum, când lumea a căutat de unde a apărut partidul surpriză AUR, între liderii formațiunii a atras atenția, ca șef al Senatului partidului, medicul-filozof Sorin  Lavric. El a candidat pe lista partidului la Neamț și a reușit să fie ales senator. Sorin Lavric a publicat în 2019, cartea "Decoct de femeie" (apărută la Editura Ideea Europeană) în care emite păreri șocante despre femei și minorități."Niciun bărbat nu caută în femeie deşteptăciunea, profunzimea sau luciditatea". Despre romi spune că sunt o "plagă socială"sunt câteva dintre afirmațiile din carte dezvăluite de criticul Mihai Iovănel într-o recenzie a cărții publicată pe scena9.ro.  

 

Cum a reacționat Uniunea Scriitorilor

 

Printr-un comunicat trimis marți presei, conducerea Uniunii Scriitorilor din România anunță că"a luat act cu stupoare de declaraţiile politice radicale pe care dl Sorin Lavric, proaspăt parlamentar, le-a făcut, cu privire la cadrul democratic în care se desfăşoară viaţa politică din ţara noastră. Respectivele opinii şi atitudini reprezintă punctele de vedere personale ale lui Sorin Lavric şi nu angajează în niciun fel Uniunea Scriitorilor din România", se arată în comunicatul transmis news.ro."Menţionăm că, în urma implicării sale politice, relaţiile contractuale ale dlui Sorin Lavric cu Uniunea Scriitorilor din România şi revista „România literară”, în mod firesc şi necesar, iau sfârşit. Ca uniune de creatori în domeniul literar, Uniunea Scriitorilor din România este o instituţie democratică, reunind scriitori din toate etniile care trăiesc în ţara noastră, ale căror drepturi le apără şi le promovează. Uniunea nu face politică partizană", se mai afirmă în document

 

Cine este Sorin Lavric

 

Sorin Lavric s-a născut la 27 noiembrie 1967, la Turnu-Severin. Studii universitare la Bucureşti, Facultatea de Medicină Generală, Institutul Medico-Farmaceutic „Carol Davila" (1987-1993) şi Facultatea de Filozofie, Universitatea din Bucureşti (1991-1996). Doctorat în filozofie la Universitatea din Bucureşti (2005). Sorin Lavric s-a născut la 27 noiembrie 1967, la Turnu Severin. Potrivit qmagazine.ro, Lavric chiar a profesat ca doctor, a fost medic stagiar la Brăila. Renunță la această profesie pentru a putea termina Facultatea de Filozofie a Universității București, la care se va întoarce ca profesor asociat al cursului „Ontologia lui Noica”, din 2006 până în 2015.
 

Citiți și

 

Surpriza de „AUR” a alegerilor parlamentare 2020. Cine este Alianța pentru Unirea Românilor

 

 

Cine este George Simion, președintele AUR, marea surpriză a alegerilor parlamentare 2020

Loading...
 
 

Citește și

  • Sigla alianței pentru unirea românilor

    Surpriza de „AUR” a alegerilor parlamentare 2020 o reprezintă Alianța pentru Unirea Românilor care și-a asigurat intrarea în noul Parlament, prin depășirea pragului electoral de 5%. Partidul este unul nou, înființat în toamna anului trecut, și transmite puternic mesaj anti occidental.

  • George Simion, președintele AUR, este revelația alegerilor parlamentare 2020

    George Simion are 34 de ani, este de profesie economist și este un unionsit convins. A fost expulzat de mai multe ori din Republica Moldova, iar activitatea lui politică a început în 2015-2016, astfel că în 2019 a participat la alegerile europarlamentare, fără nici un un rezultat. Aseară, însă, a dat totul peste cap. Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), pe care a înființat-o anul trecut a obținut un scor uriaș: 9%, cele mai multe voturi venind din Diaspora.