Sorin Cîmpeanu: "A fost inexistentă testarea în școli". Ce spune despre revenirea la cursuri, în condiții normale

elevi-cu-masca.jpg

elevi cu masca
Elevii ar putea să revină la școală, în condiții normale, în luna septembrie
Sursă foto: Shutterstock

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a fost invitat joi seară în platoul unei emisiuni. Printre subiectele discutate s-a aflat și testarea pentru noul coronavirus a elevilor și cadrelor didactice. Ministrul a mărturisit că aceasta a fost insuficientă și a subiniat necesitatea introducerii unor teste non-invazive.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi seară, la Digi 24, că testarea în şcoli „a fost inexistentă”. „Nivelul de testare în şcoli a fost infim. A fost inexistentă testarea în şcoli”, a susţinut ministrul. El a subliniat că insistă pe posibilitatea de testare cu teste non-invazive, mai ales a elevilor care prezintă simptome specifice sau a celor care sunt contacţi ai unor cazuri confirmate.

Cât despre revenirea la școală, în condiții normale, din luna septembrie, ministrul se arată optimist. „Sunt multe elemente care ne îndreptăţesc să sperăm la acest lucru. În primul rând, programarea cu privire la numărul de persoane vaccinate, la atingerea acelui procent de masă critică din care să rezulte o scădere dramatică a riscului de infectare. Pentru orice situaţie însă suntem obligaţi să luăm în calcul acest lucru, vom propune ca în contractele de şcolarizare să fie prevăzută şi această formă de predare şi de examinare online, pentru a avea acceptul încă de la începutul anului şcolar cu privire la evaluarea şi examinarea în sistem online. Dacă va fi cazul. Oricum, după ce vom încheia această criză sanitară, şcoala va merge mai mult decât până acum spre componenta digitală. Motiv pentru care avem în vedere de la pregătirea profesorilor până la consolidarea accesului la internet şi disponibilitatea echipamentelor IT”, a afirmat ministrul Educaţiei.

sorin-cimpeanu.jpg

sorin cimpeanu
Sorin Cîmpeanu este nemulțumit de modul în care s-a efectuat testarea în școli și licee

Ritmul de vaccinare a cadrelor didactice este unul lent 

În legătură cu vaccinarea anti-Covid-19 a cadrelor didactice, el a amintit că aproape o jumătate s-au imunizat - 153.000 de persoane din totalul de 330.000, menţionând că de mai bine de două săptămâni progresele sunt „foarte lente”,  informează Hotnews.ro.
„Tocmai de aceea, ne mobilizăm. Am avut o videoconferinţă cu inspectorii şcolari judeţeni şi inspectorii adjuncţi, în care am solicitat ca element de sprijin: fiecare şcoală să desemneze o persoană care să acorde asistenţă tehnică pentru înscrierea în platforma de vaccinare a celor care doresc acest lucru. Am constatat că sunt foarte mulţi colegi care au dificultăţi în a se înscrie într-o platformă. Nu sunt doar în mediul rural. Aceşti colegi care au dificultăţi trebuie să fie asistaţi de persoane care sunt capabile să facă acest lucru”, a explicat ministrul Educaţiei.

 

Citește și: 

Cîmpeanu susține că Ministerul Educației va putea propune reluarea cursurilor cu prezenţă fizică în toate şcolile. Care sunt condițiile

Elevii au scăpat de teze în acest an școlar. Cum va fi încheiată media semestrială

 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1