Socrul lui Traian Băsescu a murit. Fostul preşedinte şi soţia lui au ajuns la Suceava

Ultima actualizare:

    Traian Băsescu se declară hărțuit de justițiefoto: David Muntean
Traian Băsescu se declară hărțuit de justițiefoto: David Muntean

Doliu în familia fostului preşedinte! Socrul lui Traian Băsescu, a murit, joi după-amiază, la vârsta de 96 de ani. Gheorghe Andruşcă s-a stins din viaţă la căminul de bătrâni din Ilişeşti, unde era internat de trei ani. Corpul neînsufleţit a fost depus la Capela de la Biserica Sfâina Treime din cartierul Burdujeni din Suceava.

Imediat după ce au primit cumplita evste, fostul preşedinte Traian Băsescu împreună cu soţia sa, Maria Băsescu au plecat la Suceava. Locotenent-colonel în rezervă sub arma Jandarmeriei, bătrânul era văduv de  trei  ani. Gheorghe Andruşcă a fost aproape 30 de ani epitrop casier la  Biserica Sfânta Treime. Înmormântarea va avea loc sâmbătă. 

Socrul lui Traian Băsescu a suferit mult după ce şi-a pierdut soţia

Gheorghe Andruşcă era  tată, bunic şi străbunic, fiind foarte iubit de cele două fiice, Maria Băsescu şi Stela Derla, de nepoatele de la  Bucureşti, Elena şi Ioana, de nepoatele de la Suceava, dar şi de strănepoţi. Cel care l-a stimat şi apreciat încă de pe vremea când i-a cerut mâna fiicei, Maria, este nimeni altul decât Traian Băsescu. De altfel, pe vremea când preşedintele locuia la Vila Lac 3, Gheorghe şi Aurora Andruşcă au fost invitaţi în câteva rânduri să stea alături de fiica lor, Maria, şi de ginerele Traian Băsescu pentru că timpul nu le permitea să-i viziteze destul de des la Suceava.

Socrul lui Traian Băsescu a fost jandarm 

Gheorghe Andrușcă, socrul lui Traian Băsescu, a decedat la 96 de ani
Gheorghe Andrușcă, socrul lui Traian Băsescu, a decedat la 96 de ani

Gheorghe Andruşcă a fost unul dintre veteranii Jandarmeriei  Suceava. A activat ca  jandarm mai bine de trei decenii. Socrul lui Traian Băsescu  avea  amintiri dintre cele mai crâncene de  pe front. De fiecare dată îi plăcea să povestească cum era în al doilea război mondial şi cum a absolvit şcoala de subofiţeri jandarmi de la Drăgăşani. Deşi trecuseră zeci de ani de atunci, bătrânul îşi amintea perfect detaliile. "Când a început războiul eram în dormitor şi ar fi trebuit să plecăm în permisie. Comandantul şcolii nu ne-a mai lăsat şi ne-a spus că, din moment în moment, începe războiul, iar el voia să ne aibă sub mână. În ziua de 21 iunie 1941, la ora cinci şi jumătate, la aparatul de radio am auzit proclamaţia generalului Antonescu: «Ostaşi, treceţi Prutul şi distrugeţi fiara comunistă!». În acel moment, secretarul Companiei a II-a m-a prins din spate şi mi-a spus: «Andruşcă, la magazia de armament!», rememora bătrânul.

Socrul lui Traian Băsescu a stat internat într-un azil de bătrâni 

Moartea Aurorei Andruşcă ( din primăvara anului 2012) a reprezentat o lovitură puternică pentru familia fostei prime doamne Maria Băsescu, dar mai ales pentru soţul bătrânei. Gheorghe Andruşcă a suferit foarte mult, iar starea sa de sănătate s-a degradat vizibil de atunci. Nici vizitele dese ale fiicelor şi ale nepoatelor nu l-au ajutat să îşi revină, astfel că soţia preşedintelui Băsescu a încercat pentru o perioadă să îl ia acasă la ea, în Bucureşti. Bătrânul ducea însă dorul casei sale din Burdujeni, Suceava, şi simţea lipsa rudelor şi a prietenilor. Singura soluţie pentru ca socrul preşedintelui să fie aproape de oraşul natal, dar şi pentru a primi îngrijirea necesară a fost de a-l interna într-un azil de bătrâni. Unitatea de la Ilişeşti (la 18 km de Suceava) a fost construită în 2005 la standarde europene, iar pensionarii de aici beneficiază de trei mese pe zi, îngrijire medicală şi asistenţă socială, dar şi de mijloace de a-şi petrece timpul liber.Preţul pentru o lună de îngrijiri ajunge până la 2.000 de lei. Aici, Gheorghe Andruşcă este vizitat periodic de fiicele sale şi de preotul de la biserica din Burdujeni, Adrian Pârlac. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net