Socrii italianului infectat cu coronavirus, izolaţi la domiciliu, în Gorj

dolj.png

Un echipaj de ambulanţă a ajuns în comuna Bâlteni, din Gorj, pentru a-i duce în carantină pe cetăţenii care au avut legătură cu bărbatul infectat cu coronavirus
Foto: captură video

Rudele partenerei italianului diagnosticat cu virusul Covid-19 după ce a vizitat România au fost izolate la domiciliu în seara de 25 februarie. Mai mult decât atât, le-au fost recoltate probe de sânge pentru analizele care se vor efectua la Spitalul de Boli Infecţioase Matei Balş, din Capitală.

Rudele partenrei italianului au fost izolate la domiciliu pentru a preveni transmiterea virusului în eentualitatea în care şi acestea au fost infestate cu Covid-19. 

Primarul comunei Bâlteni a "reconstituit" traseul parcurs de italian 

Primarul comunel Bâlteni a discutat cu soacra italianului pentru a încerca să stabilească cu exactitate traseul parcurs de către italian în timpul pe care l-a petrecut pe teritoriul României.„Italianul a venit pe data de 18 februarie cu copilul de 10 ani, l-a lăsat la socri în satul Peşteana, apoi el a plecat la Târgu Jiu şi a stat într-un apartament pe care-l are. A doua zi s-a dus la Primărie la Drăguţeşti şi a plătit taxele şi impozitele locale. A avut întâlniri de afaceri şi a revenit marţi când şi-a luat copilul şi a plecat în Italia. Soţia nu-i venită. Soţia e acolo. A venit singur cu copilul. Ei sunt căsătoriţi de 12 ani şi locuiesc în Italia. Deci, a venit pe 18 la ora 12 noaptea şi pe data de 22, sâmbătă dimineaţa, a venit şi a luat copilul şi a plecat în Italia. A venit cu avionul până la Craiova, apoi cu maşina”, a declarat Vasile Vlăduleanu, primarul comunei Bâlteni.

Marţi seara, un tânăr din Târgu-Jiu și soția sa s-au prezentat la Spitalul din Târgu-Jiu, precizând că au intrat în contact direct cu italianul depistat pozitiv cu coronavirus. Cuplul a fost izolat în secţia de boli infecţioase şi vor efectua analizele necesare. 

Loading...

Citește și

  • Doi angajați ai Aeroportului Otopeni, îmbăcați în salopete de protecție, care dezinfectează o sală de așteptare

    Un italian de 71 de ani, care s-a întors recent dintr-o vizită efectuată în România, a fost depistat cu coronavirus și este internat la spitalul de boli infecțioase din localitatea Rimini. Ministerul român al Afacerilor externe încearcă să afle care sunt zonele din țară pe care le-a tranzitat pacientul.

  • spitalul judetean tg jiu

    Cetățeanul italian bolnav de coronavirus a avut mai multe întâlniri de afaceri în Craiova, în perioada 18 - 22 februarie. De altfel, el a vizitat-o pe soacra sa, din judeţul Gorj şi a participat la câteva partide de vânătoare. Autorităţile au activat protocoalele necesare în acest tip de situaţie, iar o anchetă epidemiologică a fost declanşată. Măsuri de carantină şi de izolare au început să fie dispuse, în funcţie de caz, iar un cuplu care a interacţionat cu bărbatul a fost internat la spitalul judeţean din Târgu-Jiu.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1