Șocant! Ce au aflat cercetătorii chinezi despre cei care au COVID-19 fără simptome

Ultima actualizare:

    Cercetătorii chinezi i-au analizat pe asimptomatici și au ajuns la concluzia că nu răspândesc COVID-19Foto: Digi24
Cercetătorii chinezi i-au analizat pe asimptomatici și au ajuns la concluzia că nu răspândesc COVID-19Foto: Digi24

Opt cercetători chinezi au făcut primul și cel mai amplu studiu despre asimptomatici. Aceștia au vrut să vadă cât de contagioase sunt persoanele care au infecția COVID-19, dar nu au simptome ale bolii. Iar veștile sunt șocante! Nu transmit virusul.

Un studiu recent arată că o persoană infectată, dar care nu are simptome, nu transmite virusul mai departe. Din 455 de persoane câte au intrat în contact cu un pacient infectat, dar asimptomatic, nici una nu a luat boala, arată studiul.

Cei opt cercetători chinezi au pus o persoană testată pozitiv pentru coronavirus, dar asimptomatică, să stea lângă alte 455 de persoane timp de cinci zile.

Nu toate erau sănătoase tun, ci 25% aveau afecțiuni cardiovasculare. Apoi, au fost izolate și monitorizate cu atenție.

Dintre acestea, doar opt au avut semnele unei infecții respiratorii, iar testarea PCR, analize de sânge și examinarea pulmonară prin tomografie au arătat că nici una nu a luat virusulCOVID-19.

”În momentul în care există un contact prelungit, așa cum se întamplă în familie sau la locul de muncă, rămâne un risc de a transmite, dar, la nivel de populație, atunci când mergem la terase, sau la supermarket, sau în altă parte riscul ca un asimptomatic să transmita este practic foarte, foarte mic. Ceea ce schimbă mult datele problemei, pentru că asta înseamna că, dacă o persoană este asimptomatică și ne întâlnim cu ea, avem un risc mic de a ne îmbolnavi, lucru care este diferit față de ceea ce știam până acum”, a explicat Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul „Matei Balș”, citat de Mediafax.  

Studiul făcut de chinezi a ajuns a masa celor de al OMS

Acest studiu ar putea schimba și modul în care se fac internarile. Potrivit acestuia, persoanele diagnosticate, dar asimptomatice, nu vor mai ajunge la spital, ci vor sta acasă.

În plus, nu mai avem de ce să ne temem că intrăm în contact cu cineva care pare a fi sănătos, dar nu este, pentru că oricum nu luăm virusul.

”Singurul studiu din România arată că 360.000 de români au trecut prin boală. Dacă ne gândim că maximum 20.000 sunt diagnosticați, asta înseamnă că, în rest, cei mai mulți au avut forme asimptomatice. Studiul de față, cumva, ne liniștește și ne putem gândi că persoana simptomatică are un risc mic de a ne transmite în momentul în care ne întâlnim cu diverse ocazii”, a punctat Marinescu.

Studiul cercetătorilor chinezi este indexat de prestigioasa National Library of Medicine și a fost trimis deja experților OMS pentru o reacție din partea acestora.

Potrivit ultimelor date furnizate astăzi, 2 iunie, de Grupul pentru Comunicare Stratetigcă, în ultimele 24 de ore au fost confirmate 119 de cazuri noi, astfel că s-a ajuns la 19.517 infectați, dintre are 13.526 s-au vindecat.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/lume/5-simptome-dermatologice-care-indica-infectarea-cu-noul-coronavirus-apar-general-la

http://Primele simptome dacă te-ai îmbolnăvit de coronavirus. Uite cum te simți

image
image
image
image
image
image
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
image
actualitate.net
image
actualitate.net