Șocant. 62 de elevi sancționați pentru că și-au criticat profesorii

Ultima actualizare:

    Colegiul ”Șincai” din Cluj-Napoca este unul de elită, cu promovabilitate de 100% la Bac
Colegiul ”Șincai” din Cluj-Napoca este unul de elită, cu promovabilitate de 100% la Bac

Incredibil. 62 de elevi au fost sancționați pentru că și-au fotografiat pe ascuns profesorii și i-au criticat. Consiliul de Administrație au decis scăderea notei la Purtare a școlarilor pentru că aceștia ”au denigrat corpul profesoral”.

62 de elevi ai Liceului Şincai din Cluj –Napoca au fost sancţionaţi pentru postări considerate indecente pe Facebook la adresa profesorilor.

Conducerea Liceului Teoretic “Gheorghe Şincai” din Cluj-Napoca a finalizat cercetările în cazul a peste 60 de elevi care ar fi denigrat corpul profesoral prin mesaje indecente postate pe reţelele de socializare, scrie clujazi.ro.

În urma audierii elevilor şi a profesorilor s-a decis sancţionarea a 62 de elevi, cu mustrări scrise sau chiar cu decizii de mutare disciplinară la alte unităţi şcolare, scrie transilvaniareporter.ro.

Sancţiunile au fost însoţite de scăderea notei la Purtare, chiar până la nota 4, însă acestea pot fi ridicate de către Consiliul profesoral, dacă elevii fac dovada unui comportament ireproşabil până la finele anului şcolar.

În acest caz s-a luat decizia să nu fie aplicate sancţiunile maxime, adică exmatricularea.

Potrivit directorului liceului, Ioan Radu Todea, elevii anchetaţi au postat pe Facebook fotografii ale profesorilor, făcute în şcoală cu telefonul.

“Au fost mai multe faptele pentru care au fost cercetaţi. Au postat pe paginile de Facebook diferite fotografii. Noi suntem 70 de profesori în şcoală şi puţini au scăpat fără a fi fotografiaţi, fără să îşi dea aprobarea. Dar ce mi se pare mai grav este că au ataşat mesaje care nu pot fi reproduse, obscene, jignitoare, atât la adresa profesorilor, cât şi la adresa familiilor lor”, a declarat Ioan Todea joi, pentru Agerpres.

Acesta a explicat că măsurile de sancţionare au fost luate pentru a-i determina pe toţi elevii să conştientizeze că faptele lor pot avea urmări şi că graniţa dintre distracţie şi infracţiune poate fi foarte subţire.

Dintre cei 62 de elevi, doi au fost obligaţi să se mute la altă şcoală. Ceilalţi au primit note scăzute la Purtare, între 9 şi 4, şi au primit mustrări scrise.

Elevii au fost audiaţi de către un Consiliu profesoral în prezenţa părinţilor lor, la discuţii participând şi un psiholog, ale cărui concluzii vor fi analizate de profesori în săptămânile care urmează, pentru a se vedea ce măsuri pot fi luate pentru a-i convinge pe elevi să nu mai facă asemenea lucruri.

Ioan Todea a mai explicat că în urma mediatizării situaţiei care a avut loc în liceu, a primit propuneri de la avocaţi şi judecători clujeni care s-au oferit să vină să le vorbească elevilor, pentru a-i face să înţeleagă urmările acestui tip de comportament.

De asemenea, s-a stabilit ca la orele de Dirigenţie să fie invitaţi poliţişti care să le vorbească elevilor despre cum să prevadă diferitele situaţii riscante în care pot cădea.

Click! spune

Doi elevi olimpici au fost administratorii contului de grup pe Facebook, format din elevi şi absolvenţi de „Şincai”. Grupul, care ajunsese la opt sute de persoane, între care şi fata primarului Emil Boc, comenta, în limbajul specific vârstei, viaţa de liceu. Discuţiile includeau şi comentarii despre presupuse relaţii extraconjugale ale unor profesori, expresii licenţioase şi ironii la adresa dascălilor.

Peste 200 de elevi au fost chemați, împreună cu părinţii, în faţa unor comisii de anchetă, pe parcursul a trei săptămâni.

Postul de radio Rock FM le-a dedicat liceenilor din „Şincai” melodia lui Pink Floyd, „Another brick in the wall”.

Liceul Teoretic „Gheorghe Şincai”  este considerat unul dintre cele mai bune din oraş. Anul trecut, a avut promovabilitatea de 100% la Bac.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net