Slujba de Înviere, fără credincioși în biserică! Paștile, aduse acasă în pungulițe sigilate

slujba_de_inviere.jpg

Români la slujba de Inviere
În acest an, de Paște, românii nu vor putea fi prezenți la biserică
Foto: adevarul.ro

S-a decis! Preoţii au primit din partea episcopilor indicaţii clare despre cum se va desfăşura slujba din noaptea de Înviere. Biserica Ortodoxă Română va respecta, de Paste, prevederile ordonanţelor militare.

ÎPS Andrei, mitropolitul Clujului, a transmis preoţilor instrucțiuni cu privire la slujba din noaptea de Înviere. De asemenea, slujitorii Domnului au primit şi recomandări cu privire la celelalte slujbe din Săptămâna Patimilor.

Astfel, într-o notă transmisă de Mitropolia Clujului, preoţii sunt informaţi că toate slujbele din Săptămâna Patimilor se vor ţine în interiorul bisericilor, cu uşile închise, la ele participând doar preotul şi cântăreţul. Prohodul Domnului, din Vinerea Mare, nu va mai include şi înconjurarea bisericii de trei ori, scrie adevarul.ro.

Vom cânta de acasă

O altă decizie a Mitropoliei este ca slujba de Înviere să fie săvârşită în interiorul bisericii. După chemarea „Veniţi de luaţi Lumină”, preoţii vor cânta de trei ori "Hristos a Înviat!", iar credincioşii sunt invitaţi să cânte şi ei, de la casele lor, în acelaşi timp cu preoţii. Paştile (pâinea şi vinul care se împart credincioșilor după slujba de Înviere) vor fi pregătite doar din prescuri mici (pâinişoare), ambalate în plastic direct din brutării, nu vor fi tăiate, ci vor fi aşezate în pungi alături de pahare cu vin, închise etanş. Punga va fi sigilată. Acestea vor fi sfinţite în Joia Mare şi le vor fi distribuite credincioşilor la casele lor până în Duminica Învierii. Aceste Paşti nu vor fi distribuite în biserică, ci vor fi duse la casele credincioşilor care solicită acest lucru. Mitropolia Clujului le reaminteşte preoţilor să ţină cont de toate recomandările şi dispoziţiile autorităţilor.

 

Loading...

Citește și