Slujba de Înviere, fără credincioși în biserică! Paștile, aduse acasă în pungulițe sigilate

Ultima actualizare:

    În acest an, de Paște, românii nu vor putea fi prezenți la bisericăFoto: adevarul.ro
În acest an, de Paște, românii nu vor putea fi prezenți la bisericăFoto: adevarul.ro

S-a decis! Preoţii au primit din partea episcopilor indicaţii clare despre cum se va desfăşura slujba din noaptea de Înviere. Biserica Ortodoxă Română va respecta, de Paste, prevederile ordonanţelor militare.

ÎPS Andrei, mitropolitul Clujului, a transmis preoţilor instrucțiuni cu privire la slujba din noaptea de Înviere. De asemenea, slujitorii Domnului au primit şi recomandări cu privire la celelalte slujbe din Săptămâna Patimilor.

Astfel, într-o notă transmisă de Mitropolia Clujului, preoţii sunt informaţi că toate slujbele din Săptămâna Patimilor se vor ţine în interiorul bisericilor, cu uşile închise, la ele participând doar preotul şi cântăreţul. Prohodul Domnului, din Vinerea Mare, nu va mai include şi înconjurarea bisericii de trei ori, scrie adevarul.ro.

Vom cânta de acasă

O altă decizie a Mitropoliei este ca slujba de Înviere să fie săvârşită în interiorul bisericii. După chemarea „Veniţi de luaţi Lumină”, preoţii vor cânta de trei ori "Hristos a Înviat!", iar credincioşii sunt invitaţi să cânte şi ei, de la casele lor, în acelaşi timp cu preoţii. Paştile (pâinea şi vinul care se împart credincioșilor după slujba de Înviere) vor fi pregătite doar din prescuri mici (pâinişoare), ambalate în plastic direct din brutării, nu vor fi tăiate, ci vor fi aşezate în pungi alături de pahare cu vin, închise etanş. Punga va fi sigilată. Acestea vor fi sfinţite în Joia Mare şi le vor fi distribuite credincioşilor la casele lor până în Duminica Învierii. Aceste Paşti nu vor fi distribuite în biserică, ci vor fi duse la casele credincioşilor care solicită acest lucru. Mitropolia Clujului le reaminteşte preoţilor să ţină cont de toate recomandările şi dispoziţiile autorităţilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image png
zacusca dovlecei 1 png
Ghid de cumpărare TV Smart 2021: Cum să alegi cel mai bun televizor inteligent? jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net