Situație dramatică! Doar două paturi ATI, libere în întreaga ţară pentru pacienţii cu Covid în stare gravă

Ultima actualizare:

    Polonia şi Slovenia se oferă să ajute România în criza COVID-19foto: Shutterstock
Polonia şi Slovenia se oferă să ajute România în criza COVID-19foto: Shutterstock

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, joi (30 septembrie), că doar două paturi de ATI sunt libere la nivel naţional pentru pacienţii cu coronavirus în stare gravă.

”În data de 30 septembrie 2021, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1.374 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19. De asemenea, 1.364 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări. În Bucureşti sunt avizate de DSP 287 de paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19. La nivel naţional sunt libere 2 paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2. La acest moment, în Bucureşti nu sunt paturi libere”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.  

Autorităţile anunţă că se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. 

Grupul de Comunicare Strategică precizează că cele două locuri libere sunt la Braşov şi Cluj.  

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat joi 12.032 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, din care 2.308 sunt în Bucureşti. În ultimele 24 de ore, 176 de persoane, inclusiv doi copii, au decedat. La ATI sunt internaţi 1.364 de pacienţi cu COVID-19. 315 copii cu COVID-19 sunt în spital, 16 dintre ei fiind la ATI.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net