Şi-a revenit miraculos după ce a căzut în gol de la 100 de metri

Doar o minune a făcut ca Adrian Constandache (43 de ani) să fie astăzi în viaţă. Cel mai cunoscut instructor de paraşutism din România a supravieţuit tragediei petrecute în octombrie 2015, la Clinceni. Emoţionat şi bucuros, Constandache şi-a vizitat sâmbătă colegii de la Aeroportul Tuzla.

Tragedia din toamnă, de la Clinceni, nu i-a lăsat urme pe chip, dar i-a lăsat răni adânci în suflet. Adrian Constandache a fentat moartea de 12 ori, iar ultima dată a crezut că nu-şi va mai putea strânge la piept copilaşii. Pe 18 octombrie 2015, a mers la Clinceni să-i îndeplinească dorinţa unei tinere sportive, care voia să facă primul salt din viaţa ei cu paraşuta. Din păcate, a fost şi ultimul.

Constandache a sărit de la aproape 4.000 de metri înălţime în tandem cu fata. În paraşuta lor a intrat din greşeală un alt paraşutist. Incidentul a făcut ca toţi cei trei să cadă de la o înălţime de 100 metri. Paraşutistul Dan Floroiu, dar şi tânăra Andreea Nica au decedat, iar Constandache a ajuns la spital mai mult mort decât viu.

A urmat o lună de chin, în care colegii nu au contenit cu rugăciunile şi au făcut cozi la centrul de donare de sânge. Adrian Constandache, familist convins şi tată a doi copii, a stat două săptămâni în comă de gradul III, cu contuzii cerebrale şi fracturi de membre cu un scor de severitate de 57 din maxim 75, potrivit medicilor.

Minunea s-a întâmplat în decembrie, când medicii au reuşit să-l repună pe picioare. De Sărbători a fost acasă alături de familie, iar în weekend a mers să-şi vadă colegii de la Aeroportul Tuzla. 

Cu paşi greoi şi emoţionat, Constandache abia şi-a putut stăpâni lacrimile. Instructorul a mers pe pistă, a văzut elicopterele din hangar, a discutat cu colegii din Turnul de Control, a văzut punctul vamal din noul Terminal de la Tuzla şi a petrecut timp în camera unde sunt ţinute echipamentele pentru paraşutişti, potrivit ctnews.ro. Din păcate, Constandache va trebui să mai aştepte până la următorul salt. Pentru paraşutist urmează acum recuperarea neurologică şi motorie.

Loading...
 
 

Citește și

  • andreea nica

    Avea 27 de ani şi era portar la echipa de handbal Unirea Slobozia. Andreea Nica se programase, sâmbătă (17 octombrie), pentru primul salt cu paraşuta din viaţa ei, pe ultimul loc găsit liber.

  • adrian constandache accident clinceni

    Instructorul de paraşutism Adrian Constandache (43 de ani) dă semne că îşi revine. Medicii l-au scos din coma indusă, după trei săptămâni de la accidentul de la Clinceni şi au reuşit să vorbească cu el. În urma teribilului accident, şi-au pierdut viaţa doi oameni: handablista Andreea Nica şi paraşutistul Dan Floroiu.

  • andreea nica tragedie handbalista clinceni

    Colegele de echipă ale Andreei Nica, handbalista moartă în tragedia de la Clinceni, nu-şi revin din şoc. Sâmbără, echipa lor încheiase la egalitate un meci, iar Andreea era foarte afectată. Coechipierele ei povestesc că tânăra își pregătise de trei luni saltul cu parașuta, dar nu avusese timp pînă ieri.

  • Instructorul de paraşutism Adrian Constandache se află de o săptămână în comă, după ce a fost implicat în accidentul de la Clinceni. În urma tragediei, doi oameni şi-au pierdut viaţa, iar Adrian Constandache se află în stare gravă. În tot acest timp, familia şi colegii veghează în jurul lui.