Şi-a înscenat moartea ca să scape de pedeapsă

Ultima actualizare:

    La 32 de ani, Cristinel Viorel Ibriş este deja un client „vechi” de-al poliţiştilor şi judecătorilor
La 32 de ani, Cristinel Viorel Ibriş este deja un client „vechi” de-al poliţiştilor şi judecătorilor

S-a gândit că va scăpa de puşcărie dacă îşi pune mintea la contribuţie şi „croşetează” un scenariu demn de filme. ”Mort, nu mă condamnă nimeni”, s-a gândit bărbatul din Vrancea, aşa că a falsificat un certificat de deces, cu care şi-a trimis mama la Judecătorie. Minciuna n-a ţinut însă prea mult.

Cristinel Viorel Ibriş, în vârstă de 32 de ani, este un tânăr cu state vechi infracţionale. Dacă până în anul 2010 era cunoscut în Vrancea pentru cele peste 100 de infracţiuni rutiere,  fiind judecat pentru conducere fără permis, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, evaziune fiscală,  între timp acesta a devenit specialist şi în altfel de fapte penale, scrie adevarul.ro. 

În 2015, Ibriş a fost condamnat la şase ani de închisoare, după ce a falsificat adeverinţe de salariat, cu ajutorul cărora, prin diverşi complici, a achiziţionat bunuri electrocasnice. Cum sentinţa nu era definitivă, el a gândit că dacă îşi va înscena moartea va scăpa de puşcărie, mai ales că îl aştepta un “bonus” de peste 800 de zile, în urma unei vechi condamnări pentru care fusese eliberat condiţionat. Vrânceanul a falsificat ştampile, pe care le-a aplicat pe un formular de act de deces. În baza acelui act falsificat, tânărul şi-a trimis mama la Serviciul de Evidenţa Populaţiei din sectorul 3 Bucureşti, care i-a eliberat un document cu care femeia s-a prezentat la Curtea de Apel Ploieşti, unde se judeca în apel procesul tânărului. În faţa “evidenţei”, magistraţii au fost nevoiţi să înceteze procesul “prin decesul inculpatului”, fiind înlăturată şi dispoziţia de revocare a liberării condiţionate a acestuia cu privire la restul neexecutat de pedeapsă. 

Cu toate acestea, poliţiştii au mirosit că lucrurile nu sunt chiar curate în acest caz, astfel că l-au prins pe individ, teafăr şi nevătămat şi i-au făcut dosar. Tânărul şi mama lui au fost trimişi în judecată pentru infracţiunea de fals material în înscrisuri oficiale, iar săptămâna trecută magistraţii de la Judecătoria Focşani i-au stabilit pedeapsa. Ibriş a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, la care se va adăuga şi restul de 822 de zile rămase neexecutate din vechea condamnare pentru care a fost liberat condiţionat. Totodată, instanţa a dispus restabilirea situaţiei anterioare săvârşirii infracţiunii prin desfiinţarea totală a certificatului constatator de deces. În acelaşi dosar, mama tânărului a fost condamnată la un an de închisoare cu suspendare pentru infracţiunea de uz de fals. De menţionat că pe timpul derulării procesului, Cristinel Ibriş a pozat în băiat care vrea să se îndrepte şi s-a prezentat ca fiind preot în localitatea constănţeană Ovidiu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Statiunea Moneasa jpg
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net