Şi-a făcut o maşină ca-n Mad Max, dar nu-l lasă să circule cu ea

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Un bărbat din Alba Iulia a construit în garajul său o maşină ca cea din filmul Mad Max. O bijuterie care l-a costat vreo 7.000 de euro. Din păcate, însă, Daniel Moldovan n-o poate înmatricula în România, aşa că nu va circula cu ea pe stradă.

Daniel (41 de ani) este mecanic auto şi e pasionat de maşini. Atât de mult îi plac, încât şi-a construit singur una. Bărbatul spune că a folosit câteva piese de la dezmembrări, dar pe cele mai multe le-a fabricat chiar el, în atelier. „Am luat piese din dezmembrări şi, când am montat-o, am făcut şi eu unele noi. Totul este nou pe ea. Nu am pus nimic vechi. Sunt câteva piese luate de la Volkswagen, Ford şi Mercedes”, a declarat, pentru adevarul.ro, Daniel Moldovan.


    Daniel i-a dat şi un  nume maşinii: „Bughi”
Daniel i-a dat şi un nume maşinii: „Bughi”

Motorul provine de la o autoutilitară Ford Transit şi are o capacitate cilindrică de 1600 de centimetri cubi. De asemenea, în partea din faţă a maşinii a pus piese de la Ford Escort, în spate, de la Volkswagen, grupul provine de la un Mercedes, iar jantele sunt marca Nissan. Restul pieselor le-a făcut din fier şi ţeavă, pe care le-a cumpărat din magazin. Greutatea maşinii este de aproximativ 800 kg. Din păcate, Daniel nu poate omologa şi înmatricula maşina în România, motiv pentru care este nevoit să o ţină în garaj. „Am dus-o la Registrul Auto Român (RAR) ca s-o înmatriculez, dar n-am reuşit. Mi-au spus că nu se poate, pentru că este făcută manual. M-au luat apoi la întrebări de unde am cumpărat şasiul. Am zis că este făcut de mine, dar nu m-au crezut. Când au văzut-o, au rămas impresionaţi şi nu au mai comentat nimic”, a afirmat Daniel.


    Bărbatul a construit şi  o motocicletă, în stilul celebrelor  choppere americane
Bărbatul a construit şi o motocicletă, în stilul celebrelor choppere americane

Legea din România nu permite omologarea şi înmatricularea acestor tipuri de maşini. „Mi-au zis că în orice ţară s-ar putea înmatricula, dar la noi, nu. Au pus-o pe stand. Au verificat frânele, direcţia, suspensiile, tot. A corespuns tehnic ca orice altă maşină”, a precizat Daniel Moldovan. Prin urmare, poate conduce maşina doar în afara drumurilor publice.

Click! spune

simeon stalpnicul png

Mad Max este un film de acţiune postapocaliptic din 1979 în care a jucat Mel Gibson. Acesta interpretează rolul unui poliţist din viitor, într-o lume aproape distrusă de un război nuclear. În deşertul australian, poliţistul şi gaşca de răufăcători mergeau cu aceste maşinuţe ciudate care au făcut istorie. Filmul a avut încă 3 continuări, ultima în 2015. 

image
image
image
image
image
image
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net