SFATUL SPECIALISTULUI: Tot ce trebuie să știi dacă vrei să-ți ridici sânii

Ultima actualizare:

    Rezultatul operației de ridicare a sânilor se vede în câteva săptămâni de la intervenție (foto: 123rf.com)
Rezultatul operației de ridicare a sânilor se vede în câteva săptămâni de la intervenție (foto: 123rf.com)

Odată cu înaintarea în vârstă sau după ce au născut, multe femei își fac griji pentru că sânii li s-au lăsat. La fel ca pielea feței, și pielea din jurul sânilor își pierde din elasticitate, iar aceștia se lasă în timp. Dr. Călin Doboș, chirurg estetician, îți explică ce presupune liftingul mamar, cum se realizează și în cât timp te refaci după operație.

Aspectul sânilor se modifică în timpul sarcinii și alăptatului, aceștia crescând în dimensiuni și întinzând astfel pielea. După alăptare, sânii încep să se dezumfle, iar pielea care era înainte fermă, acum, este slăbită și atârnă. De asemenea, atât fluctuațiile de greutate, schimbările hormonale, cât și simplul proces de îmbătrânire cauzează lăsarea sânilor.

„Mastopexia este singura soluție pentru ridicarea sânilor, alte așa-zise tratamente, precum cremele sau anumite exerciții fizice nu oferă nici un rezultat vizibil. La acest tip de operație apelează paciente care au sâni căzuți, deși au o mărime satisfăcătoare, atunci când sânii sunt lipsiți de consistență sau fermitate ori atunci când zona areolară este îndreptată în jos. De multe ori, intervenția de lifting mamar se realizează odată cu mărirea cu implant, pentru ca sânii să fie din nou voluptoși și cu aspect tânăr”, explică dr. Călin Doboș, chirurg estetician.

Mastopexia (liftingul mamar) este o operație de ridicare a sânilor lăsați și se realizează prin excizia tegumentului în exces. Intervenția poate fi efectuată prin mai multe tehnici, în funcție de anatomia pacientei și gradul de complexitate. Acum, cea mai bună metodă e cea cu cicatrici minime, doar verticale, renunțându-se la metoda cu incizie sub formă de ancoră. Se îndepărtează apoi excesul de tegument și se repoziționează mamelonul și areola, cât și glanda de pe mușchiul pectoral.

Uneori, când sânii sunt mari și grei, ce pot cauza dureri de coloană cervicală, operația de lifting mamar e completată cu cea de reducere a sânilor. Prin realizarea ambelor tipuri de intervenții, aspectul sânilor redevine unul tânăr și ferm, fiind completat de mărimea dorită.

Dr. Călin Doboș
Dr. Călin Doboș

„În cazul în care se dorește și mărirea sânilor, prin aceleași incizii realizate în jurul areolei și cele vertical, se va introduce și implantul. Fiind realizate două intervenții, operația este mai complexă și durează cam două ore, iar anestezia este generală. Mai întâi, se aplică implanturile, apoi se îndepărtează excesul de piele și se repoziționează areolele mamare, și nu invers”, a completat dr. Călin Doboș.

Chirurgul estetician mai spune că intervenția se realizează cu radioplasma ELLMAN, ceea ce asigură o vindecare mult mai rapidă. În aproximativ o săptămână se pot relua activitățile obișnuite, însă efortul intens trebuie evitat timp de patru săptămâni după operație, pentru a permite corpului să se vindece. După operație se recomandă purtarea unui sutien compresiv care asigură confort și suport până ce recuperarea este completă.

„Durerile resimțite sunt minore și pot fi ameliorate cu ajutorul calmantelor obișnuite, iar vânătăile și umflăturile ce pot apărea în jurul areolei dispar în câteva săptămâni. Orice intervenție chirurgicală implică riscuri, iar cele ce pot exista în urma mastopexiei sunt complicații generate de anestezia generală, infecții sau hematoame”, a explicat dr. Doboș.

Potrivit acestuia, noua formă și poziție a sânilor este vizibilă la scurt timp după operație, urmând ca rezultatul final să se observe în câteva săptămâni. Cicatricile în urma intervenției se estompează în timp până devin aproape invizibile. „Rezultatele acestui tip de intervenție nu sunt însă definitive, acestea putând fi alterate de o nouă sarcină, spre exemplu”, a adăugat specialistul.

Liftingul mamar simplu are ca rezultat un contur mai tânăr și mai ferm al sânilor, ireducția mamară îi ridică și îi micșorează, în timp ce liftingul cu implant aduce în plus și mărirea volumului sânilor.

Pretul unei operații de lifting mamar este de 2.200 de euro, iar cel al unei intervenții de ridicare și mărire cu implant a sânilor este de aproximativ 4.000 de euro, în funcție de tipul de implant ales.

image
image
image
image
image
image
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net